17.7 C
Chișinău

Mega TV, care a fost lipsit de licență – cel mai urmărit post de televiziune din spațiul mediatic moldovenesc, cu un decalaj imens față de posturile afiliate guvernării | VIDEO

Mega TV este cel mai urmărit post de televiziune din spațiul mediatic moldovenesc, cu un decalaj imens față de posturile afiliate guvernării. Datele statistice ale serviciului oficial de măsurare a audienței TV arată că, în ultima săptămână, exact în perioada în care autoritățile au decis suspendarea temporară a licenței de emisie, Mega TV era lider în lista posturilor cu o audiență de 9,57 la sută din totalul telespectatorilor cu vârsta de peste 18 ani de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Pentru comparație, televiziunile aservite puterii se regăsesc în listă pe poziții mult mai joase. Astfel, în această perioadă, emisia de la TV 8 a fost urmărită de doar 2,57 la sută din totalul telespectatorilor, la Pro TV s-au uitat puțin peste două procente, iar postul Vocea Basarabiei a adunat 0,86 la sută dintre urmăritori.

Și postul public de televiziune, Moldova 1, instituție finanțată din bugetul de stat, a avut săptămâna trecută o audiență de aproape trei ori mai mică decât Mega TV, adunând în fața ecranelor doar 3,67% dintre telespectatori.

De altfel, o proporție similară o arată și datele pentru întreaga perioată de la 1 august până duminică, 11 august. În tot acest timp, postul Mega TV a deținut întâietatea în ceea ce privește audiența printre telespectatori la nivelul întregii țări cu 9,27% dintre urmăritori.

Asta, în timp ce TV 8 a adunat doar 2,6%, Pro TV nu a întrunit nici 2 procente, iar postul public de televiziune a fost urmărit de 3,38% dintre cetățeni.

Mega TV este al 14-lea post de televiziune care rămâne fără licență, în urma deciziilor autorităților din Republica Moldova. Conducerea televiziunii condamnă acțiunile puterii și susține că este ținta unui abuz, dar și o lovitură asupra libertății de exprimare

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE