17.7 C
Chișinău

Conducea mașina fără a deține permis. Șoferul care ar fi provocat accidentul de lângă satul Codreanca, soldat cu moartea a cinci oameni, reținut pentru 72 de ore | VIDEO

Șoferul de 22 de ani care ar fi provocat teribilul accident de lângă satul Codreanca, raionul Strășeni, soldat cu moartea a cinci oameni, a fost reținut pentru 72 de ore, iar procurorii cer 30 de zile de arest preventiv. Informațiile au fost făcute publice de către Procuratura Generală.

În comunicat se menționează că băiatul conducea mașina fără a deține carnetul de șofer. Permisul i-a fost ridicat provizoriu acum o lună, el fiind cercetat într-o altă cauză penală pentru șofat în stare avansată de ebrietate.

Procurorii mai precizează că tânărul nu este la prima abatere de ordin penal. În anul 2022 el a fost condamnat pentru furt, iar un an mai târziu a comis un jaf.

Amintim că tragicul accident s-a produs în dimineața zilei de 10 august. Potrivit poliției, în urma impactului, două automobile în care au rămas blocate mai multe persoane au fost cuprinse de flăcări. Astfel, cinci persoane au decedat, fiind arși de vii, iar alte șase au avut nevoie de asistență medicală.

Conform legii, șoferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului riscă închisoare de la 6 la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE