10.5 C
Chișinău

Șapte bărbați, reținuți de autoritățile ucrainene în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Moldova

Grănicerii ucraineni au oprit două mașini în care un cuplu încerca să transporte ilegal șapte bărbați de vârstă militară în R. Moldova. Organizatorul schemei era administratorul unui canal de Telegram, care primea între 2.000 și 3.000 de dolari pentru fiecare „client”, scrie Deschide.MD.

Operațiunile au fost desfășurate de către detașamentele Podil și Odesa, care au oprit cele două mașini în zona de frontieră.

Conform informațiilor obținute de forțele de ordine, șoferii erau un cuplu, care urmau instrucțiunile organizatorului – administratorul canalului de Telegram. Acesta le oferea indicații privind traseul către R. Moldova prin segmentul transnistrean. Pentru ajutorul lor cu transportul, cuplul primea 200 de dolari de la fiecare pasager și 250 de euro de la organizator.

În cazul unui transfer reușit, toți „clienții” ar fi trebuit să plătească între 2.000 și 3.000 de euro administratorului canalului de Telegram. Cu toate acestea, la periferia orașului Balta, raionul Podil, toți participanții au fost reținuți de grăniceri.

Împotriva „pasagerilor” au fost întocmite rapoarte administrative pentru „Trecerea ilegală sau tentativa de a trece ilegală a graniței de stat a Ucrainei”, iar cazurile au fost trimise în instanță.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE