11.2 C
Chișinău

Prima ședință de judecată în cazul omorului Anei-Maria. Gheorghe Cotorobai a compărut în fața judecătorilor | VIDEO

Gheorghe Cotorobai, fostul polițist, învinuit de omorul cu deosebită cruzime al Anei-Maria, tânăra de 19 ani, însărcinată în luna a şasea, pe care în aprilie ar fi răpit-o dintr-o stație auto din orașul Orhei și ulterior ar fi violat-o, a compărut vineri, în fața magistraţilor. Aceasta este prima ședință de judecată, după ce procurorii au expediat dosarul în instanță. Bărbatul nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor.

Judecătoria Orhei urmează să se pronunțe asupra probelor prezentate de procurori. Amintim că acum o săptămână, dosarul lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în omorul tinerei de 19 ani, a fost expediat în instanţă.

Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare între 15 și 20 de ani sau detenție pe viață. Potrivit raportului de expertiză judiciară, inculpatul a fost declarat responsabil de faptele comise și că nu suferea de vreo maladie psihică cronică sau tulburare de personalitate. La solicitarea procurorilor, acesta se află în continuare în arest preventiv.

Cotorobai este acuzat că prin înşelăciune ar fi răpit victima, care aștepta transport în Orhei, apoi ar fi băgat-o în portbagaj şi ar fi duso la domiciliul lui din raionul Telenești, unde ar fi violat-o, iar ulterior ar fi omorât-o cu lovituri în cap într-o pădure locală.

Amintim că fata dispărută urcase într-o mașină pe care mai apoi poliția a identificat-o. După câteva zile, principalul suspect a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de răpirea unei persoane. Gheorghe Cotorobai nu își recunoaște vina, nu colaborează cu ancheta și se declară nevinovat.

În 20 aprilie, corpul neînsuflețit al tinerei a fost găsit în pădure. Procuratura a deschis o anchetă pentru omor intenționat. În 13 iunie, Cotorobai a fost acuzat și de viol după ce acest lucru a fost confirmat de rezultatele analizei probelor materialului biologic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE