11.2 C
Chișinău

Parcare modernă, borduri noi, trotuare reparate și căi de acces modernizate. Echipa lui Ilan Șor a reabilitat un nou tronson al străzii Ion Iakir, din Orhei | VIDEO

La Orhei, lucrările de modernizare a infrastructurii continuă cu succes. În cartierul Nordic, pe strada Ion Iakir, s-a finalizat reabilitarea unui nou tronson de drum. Au fost înlocuite bordurile, sau reparat trotuarele și au fost modernizate căile de acces către blocuri. De asemenea, a fost amenajată o parcare modernă. Acest proiect face parte dintr-un plan extins inițiat de primarul de onoare al mun. Orhei, Ilan Shor,care vizează renovarea tuturor străzilor orașului, inclusiv a celor secundare. Locuitorii sunt încântați de aceste transformări.

„Drumurile noastre au devenit foarte bune, suntem fericiți. Orhei se dezvoltă și totul devine frumos. Și tinerilor le place foarte mult”.

„Vă mulțumesc foarte mult că vă pasă de oameni, în general a devenit cumva mai civilizat, starea de spirit este ridicată, iar atitudinea este diferită, că se poate face ceva cu adevărat bun pentru oameni”.

„Orașul a devenit un oraș foarte frumos, drumurile noastre sunt bune, în comparație cu ceea ce era înainte – acum este de o sută de ori mai bine”.

„Suntem mulțumiți, avem toate drumurile, totul este bine, curățenia în oraș este cel mai important lucru, orașul este foarte curat”.

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a remarcat că toate proiectele de infrastructură din municipiu vor fi duse la bun sfârșit, iar orașul va deveni exemplu și model pentru alte localități din țară.

TATIANA COCIU, primarul mun. Orhei: „Este o sărbătoare pentru noi astăzi să venim din nou la darea în explotare a unui nou proiect de infrastructură și ne mândrim cu acest lucru, pentru că proiectele de infrastructură au fost întotdeauna o prioritate pentru echipa lui Ilan Șor, în special, aici, în mun. Orhei și noi, de fiecare dată, știm că ne-am îndeplinit misiunea și facem astfel, încât orașul Orhei să fie asfaltat în totalitate”.

Deputatul grupului parlamentar „Victorie” Marina Tauber, care a asistat la ceremonia de deschidere a drumului reparat, a remarcat că datorită implementării unor astfel de proiecte, viața orheienilor devine din ce în ce mai bună.

Primarul de onoare al municipiului, Ilan Șor, s-a adresat locuitorilor printr-un apel video, subliniind importanța modernizării infrastructurii din Orhei și a dat asigurări că lucrările de reabilitare a străzilor vor continua.

ILAN ȘOR, liderul politic al grupului parlamentar „Victorie”: „Săptămâna aceasta avem lansare după lansare! La Orhei noi demonstrăm, ca, la fel ca în celelalte regiuni, unde suntem la conducere, cuvântul „drumuri europene” nu este corect. Putem spume cu încredere – drumuri moldovenești, vor fi și ele frumoase, noi, bine întreținute, de calitate. De aceea construim o nouă infrastructură, bună, moldovenească”.

Organizatorii evenimentului au pregătit pentru orheieni multe surprize, distracți cu animatori pentru copii și un concert.

Amintim că, reparația drumului de-a lungul străzii Ion Iakir este parte a unui amplu program de reabilitare a infrastructurii Republicii Moldova, lansat anterior de politicianul Ilan Șor. În cadrul acestui proiect, peste 100 de curți de bloc și zeci de drumuri, atât centrale, cât și secundare, au fost deja reparate în municipiul Orhei și în întreg raionul. Programul este implementat la Taraclia și Chișinău, urmând să fie lansat, în curând, și în municipiul Bălți.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE