11.1 C
Chișinău

O mașină de taxi i-ar fi tăiat calea. Noi detalii despre accidentul cu autospeciala, care era cât pe ce să cadă în gol de pe podul din strada Ismail, din Capitală | VIDEO

O mașină de evacuare a gunoiului, ce aparține serviciului municipal de resort, a fost cât pe ce să cadă pe podul din strada Ismail. Autospeciala s-a oprit în balustrada scărilor de lângă construcție. Circulația pe acea porțiune de drum a fost sistată, iar șoferii – îndemnați să evite zona. Primele imagini de la fața locului au fost postate pe rețele de socializare de conducătorii auto care treceau pe acolo.

La fața locului a venit Poliția, dar și patru echipe de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru tractarea autospecialei. Procesul a fost destul de dificil, iar la un moment dat, când părea că munca se apropie de final, mașina a fost cât pe ce să fie scăpată din cârligele macaralei.

În cele din urmă, mașina a fost pusă pe roți cu succes.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU: „Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la 12:34 de minute. La moment, la fața locului, avem patru echipaje ale salvatorilor și pompierilor, vorbim de tehnică grea de deblocare și descarcerare”.

Pompierii au trebuit să asigure și paza antiincendiară din cauza scurgerilor de combustibil.

Pe canalul său de Telegram, Primăria Chișinău a anunțat că „Autospeciala cu o greutate de 10 tone era goală în timpul producerii incidentului și că patru rute de autobuz și trei de troleibuz și-au încetat circulația, dar peste aproximativ două ore au ieșit din nou pe linii”.

Așa că oamenii care se aflau în unitățile publice de transport au trebuit să-și continue calea pe jos. Supărați, mulți nici nu au vrut să stea de vorbă cu jurnaliștii, iar alții pur și simplu se grăbeau.

Potrivit Primăriei, preliminar, din spusele șoferului autospecialei, accidentul s-a produs pentru că autospecialei i-a tăiat calea un alt autoturism.

Și un șofer care își alimenta mașina la benzinărie spune că operatorul i-a povestit din ce i-au spus doi conducători auto, ce mergeau în spatele autospecialei, că totul s-a întâmplat din cauza unui taxi.

„Deci, vinovat s-ar face acel șofer de taxi?
-Da.
-Dar el a fost stopat, cunoașteți detalii?
-Nu, nu cunosc. Mi-e mi-a spus operatorul de la benzinărie. Eu mergem înaintea autospecialei și când am ajuns în benzinărie, operatorul m-a întrebat dacă știu ce sa întâmplat. El a vorbit cu doi băieți care mergeau în urma autospecialei și au văzut când taxiul a ieșit pe banda opusă.
-Și i-a tăiat colțul?
-Da. Și el a luat-o puțin în dreapta ca să oprească și se vede că l-o aruncat.
-A derapat?
-Da”.

Mai târziu, pe canale de Telegram, a apărut un video cu momentul care autospeciala se prăbușește.

Tot pe internet a apărut mai apoi un video cu șoferul și pasagerul ieșind din cabina răsturnată. Bărbatul de la volan a avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit IGSU.

Pe durata desfășurării lucrărilor de tractare a autospecialei, pentru a asigura securitatea zonei de intervenție, circulația pe pod a fost restricționată. Acest lucru a provocat nemulțumirea șoferilor, dar și a pietonilor care aveau drum pe acolo.

„Oleacă-i complicat pentru că îmi trebuie să trec doar după pod. Sperăm ca situația să fie soluționată cât mai curând, e vorba de o jumătate de oră sau și mai mult. Probabil că trebuie pur și simplu traficul în Chișinău schimbat. Avem prea multe, sunt trei poduri, dependența de care e prea mare”.

„Aș cere mai multă atenție pentru toți, pentru că trebuie ăs fim foarte atenți”.

Situația a provocat ambuteiaje imense în zonă.

Cauza și circumstanțele producerii accidentului rutier urmează a fi stabilite de organele de resort. Menționăm că podul de pe Ismail, construit în anul 1968, se află în stare de avarie, dar nici anul acesta nu va fi supus lucrărilor de reparație. Autorităţile au declarat anterior că sunt abia la etapa de expertiză, iar prioritare sunt lucrările de pe un alt pod, cel de pe strada Mihai Viteazul. O echipă Canal 5 a fost la Direcția de Transport Public și Căi de Comunicație pentru a-l întreba pe șeful acestuia de ce este necesar să se aștepte până la sfârșitul lucrărilor de reparații la un pod ca să înceapă lucrările de reparații la un alt pod din capitală, dar acesta nu se afla la Direcție și nici nu a răspuns la apelurile noastre telefonice.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE