11.1 C
Chișinău

„Grădiniță. M-am supărat și m-am dus acasă”. CUB părăsește Blocul “Împreună”, după ce Octavian Ţîcu a fost desemnat candidat la prezidențiale | VIDEO

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare părăsește blocul electoral Împreună. Motivul este dezacordul față de candidatul desemnat Octavian Ţîcu pentru alegerile prezidentiale. CUB l-a acuzat pe acesta de „șantaj politic, supunerea partidului PAS de guvernământ și jocuri de culise”.

IGOR MUNTEANU, liderul partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB): „Am observat o practică vicioasă în care deciziile importante sunt insuflate ori sunt influențate de actori din afara blocului. CUB s-a opus vehement în cadrul blocului la idea de neparticipare la alegerile prezidențiale din 2024. De asemenea, trebuie să menţionăm că noi nu agreăm și nu acceptăm ideea desemnării unui candidat care să fie docil actualei puteri, docil guvernării monopoliste din R. Moldova, mă refer la PAS – partidul Acțiune și Solidaritate”.

Igor Munteanu a anunțat grave dezacorduri în blocul „Împreună”, creat acum doar patru luni. Potrivit lui, CUB își rezervă dreptul să susţină un alt candidat pe care îl simpatizează.

„Preferăm să ne păstrăm libertatea politică fără jocuri de culise sau influență din partea unor cercuri apropiate de actuala guvernare”, a mai adăugat liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare.

La rândul său, Dinu Plîngău, președintele Platformei DA, fruntaș al Blocului „Împreună”, care de asemenea face parte din blocul „Împreună”, a comentat pasul deja foștilor săi parteneri politici.

Grădiniță. Nu am fost votat candidat, m-am supărat și m-am dus acasă. Nu-i cea mai reușită calitate a unui om să facă declarații din frustrări sau ambiții nerealizate. Succes oricum!”, a scris politicianul, citat de portalul Tribuna.

Cu o reacţie a venit şi Blocul „Împreună”, care a declarat că decizia partidului CUB „este un sabotaj al ideii de unitate și coalizare a forțelor politice pe eșichierul de centru-dreapta” și a menționat că Octavian Ţîcu a fost ales candidat comun la președinție din partea partidelor blocului pe bază democratică și prin vot secret.

Amintim că Blocul „Împreună” a fost creat la mijlocul lunii aprilie, declarându-și sarcina principală „de a promova integrarea europeană ca obiectiv strategic național al Republicii Moldova”. În componenţa formaţiunii au intrat Partidul Schimbării, Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Liga Orașelor și Comunelor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE