11.2 C
Chișinău

Anastasia Nichita scrie istorie la Jocurile Olimpice de la Paris! Sportiva și-a asigurat medalia de argint, prima după 24 de ani, și va lupta pentru aurul olimpic | VIDEO

Anastasia Nichita se află la un pas de a scrie istorie pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice. Vineri seara, la ora 21:35, sportiva se va confrunta cu japoneza Sakurai Tsugumi într-o luptă care va decide dacă țara noastră va câștiga aurul sau argintul olimpic. Anastasia a demonstrat deja o performanță remarcabilă, învingând-o joi pe chinezoaica Kexin Hong și asigurându-și prezența în finala olimpică, fiind antrenată de soțul ei.

Astfel, Republicii Moldova îi este deja garantată a treia medalie la aceste competiții, însă lupta de vineri va stabili dacă va fi argint sau aur. Indiferent de rezultat, sportiva noastră va scrie istorie, devenind prima femeie din Republica Moldova post independentă care câștigă o medalie olimpică, afirmă preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din Moldova într-o postare pe Facebook.

Aceasta este deja o realizare impresionantă în palmaresul sportivei fiind inclusiv titlul mondial la categoria de 59 kg, obținut la Campionatele Mondiale de Lupte din 2022, desfășurate la Belgrad. Ea mai are trei medalii de aur la Campionatele Europene de Lupte în aceeași categorie. Anastasia Nichita a reprezentat Moldova și la Jocurile Olimpice de vară din 2020, desfășurate la Tokyo, Japonia, unde și-a arătat deja potențialul de a concura la cel mai înalt nivel.

Precizăm că, sportivii moldoveni care revin cu medalii de la Jocurile Olimpice sau care ocupă locuri de frunte vor primi între 2 și 3 milioane de lei, în funcție de poziția pe care se clasează. De asemenea, urmează să fie acordate remunerări antrenorilor lor și medicilor care au grijă de lotul național.

De la debutul competiției, Moldova a obținut două medalii de bronz. Acesta au fost câștigate de judocanii Odil Osmanov și Denis Vieru.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE