11.1 C
Chișinău

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 a zguduit Japonia și a declanșat o alertă de tsunami: Trei persoane au fost rănite | VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter s-a produs în Japonia, la o adâncime de 35 km. Până acum, cele mai multe dintre pagube au fost relativ ușoare – alunecări de teren, semafoare care nu mai funcționează, geamuri sparte, ziduri de beton care s-au prăbușit și o casă de lemn a fost avariată. A fost emisă alertă de tsunami pe coasta de sud a țării. Autoritățile au fost nevoite să emită un avertisment fără precedent cu privire la posibilitatea producerii unui „mega-cutremur”.

Trei persoane au fost rănite, a declarat Șeful Secretariatului Guvernului Japoniei. Două dintre ele sunt femei în vârstă care au fost transportate la spital după ce au căzut, iar alta este o muncitoare dintr-o fabrică lovită în spate de un obiect.

Agenția Meteorologică japoneză le-a cerut cetățenilor să fie precauți în următoarea săptămână. Avertizările sunt emise atunci când se așteaptă ca valurile să depășească 1 metru, iar o creștere a dimensiunii acestora deja a fost raportată, potrivit posturilor tv locale.

Autoritatea de Reglementare Nucleară a declarat că toate cele 12 reactoare nucleare din Kyushu și Shikoku sunt în siguranță. Cutremurele din zonele cu centrale nucleare au fost o preocupare majoră de la dezastrul nuclear de la Fukushima din martie 2011, declanșat de un cutremur masiv de 9,0 grade și de un tsunami ulterior, relatează presa niponă.

Japonia se află pe „Inelul de Foc” al Pacificului — o linie de falii seismice care înconjoară Oceanul Pacific — și este una dintre cele mai predispuse la cutremure din lume. Amintim că un cutremur din 1 ianuarie din regiunea nord-centrală a Japoniei, Noto, a lăsat în urmă peste 240 de morți.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE