11.1 C
Chișinău

Un bărbat, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență asupra unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău

Un bărbat va fi deferit justiției, după ce ar fi încercat să influențeze un judecător de la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit informațiilor oferite de Procuratura Anticorupție, omul a promis și a dat bani judecătorului, care susținea că are influență asupra membrilor Comisiei pentru examenele de admitere la Institutul Național al Justiției, și a promis să faciliteze accederea la studii a soției învinuitului, în calitate de candidat la funcția de judecător, scrie Deschide.MD.

Potrivit acuzatorilor de stat, urmărirea penală a fost finalizată, iar dosarul a fost expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, bărbatului fiindu-i incriminată săvârșirea traficului de influență (art.326 alin.(2) lit.d) din Codul penal).

„Cauza penală a fost pornită în februarie 2024, de către Procuratura Anticorupție, în baza autosesizării din rezultatele măsurilor speciale de investigație din altă cauză penală în exercitarea Procuraturii Anticorupție.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani”, ne informează reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii de trafic de influență, învinuitul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 – la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 – la 7 ani, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

În același timp, persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE