17.2 C
Chișinău

Tot mai multe nemulțumiri: Un înotător britanic susține că mâncarea servită în Satul Olimpic din Paris conține viermi | VIDEO

Există viermi în mâncarea servită în Satul Olimpic din Paris. Înotătorul britanic Adam Peaty a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru The Daily Mail. Triplul campion olimpic s-a alăturat sportivilor care și-au exprimat până acum nemulțumirea față de condițiile din satul olimpic.

Peaty s-a plâns de cantitatea și calitatea mâncării primite, despre care a spus că afectează performanțele sportivilor.

„Alimentația nu este suficient de bună pentru nivelul așteptat de la sportivi. La sfârșitul zilei, trebuie să dăm tot în competiții. La Tokyo mâncarea a fost incredibilă, la fel și la Rio de Janeiro…Dar, de data aceasta, nu sunt suficiente opțiuni de alimente cu proteine, se formează cozi lungi și așteptăm câte 30 de minute ca să mâncăm. Vreau să mănânc carne, am nevoie de carne pentru a concura și asta mănânc acasă, așa că de ce aș schimba ceva? Îmi place și peștele, dar oamenii au găsit viermi. Nu e bine. Vreau doar ca sportivii să aibă parte de cele mai bune condiții. Și cred că ei sunt cei care pot face cel mai bine cunoscută situația”, a declarat Adam Peaty.

După interviul atletului, compania de catering ce asigură cu mâncare Satul Olimpic a respins categoric acuzațiile, menționând că este supusă unei campanii de denigrare.

Anterior, alți sportivi s-au plâns de hrană insuficientă și viteza scăzută de reaprovizionare cu alimente. Potrivit presei, în special, jucătorii echipei germane de hochei pe iarbă au numit mâncarea din satul olimpic un dezastru, iar sportivii britanici au decis să mănânce la baza echipei naționale.

Au existat și plângeri legate de condițiile de trai. Astfel, italianul Thomas Ceccon, care a câștigat proba de 100 de metri pe spate, a decis să petreacă noaptea în aer liber din cauza condițiilor din satul olimpic. Sportivul a fost văzut dormind în parc.

Anterior, el a recunoscut că, din cauza condițiilor de cazare sub așteptări, nu se poate odihni nici noaptea, nici după-amiază.

Nu există aer condiționat în sat, e cald, mâncarea e proastă. Mulți sportivi pleacă din acest motiv: nu este un alibi sau o scuză, este realitatea pe care, probabil, nu toată lumea o știe”, a spus Ceccon, potrtivit dailymail.co.uk.

Se pare însă că nu numai cazarea, dar și condițiile în care sunt nevoiți să concureze sportivii se pare că lasă de dorit. Sportiva belgiană de triatlon Claire Michel s-a îmbolnăvit, după ce a înotat în Sena. Ea a fost spitalizată cu probleme gastrice provocate de bacteria E .Coli. Potrivit unui comunicat al Comitetului olimpic și interfederal belgian, întreaga echipă nu va putea, astfel, participa la proba mixtă.

Nici triatleții elvețieni Adrien Briffaud și Simon Westermann nu vor putea participa la viitoarea ștafetă mixtă de la Jocurile Olimpice de la Paris, tot din cauza infecției intestinale cu E. coli. Inițial, Briffaud, clasat pe locul 49 la startul individual, trebuia să participe la cursă, dar din cauza problemelor de sănătate a fost înlocuit ulterior de Westermann, care a fost diagnosticat și el cu o infecție intestinală, ceea ce a făcut imposibilă participarea sa la competiție.

Calitatea apei din Sena a fost un subiect de discuții, după ce oficialii francezi au anunțat că mai multe probe olimpice se vor desfășura în râu. Organizatorii au investit 1,5 miliarde de dolari pentru a curăța apa râului. Președintele francez, Emmanuel Macron, a promis că va înota în Sena pentru a demonstra că apa este curată, iar primarul Parisului, Anne Hidalgo, chiar a făcut-o cu doar nouă zile înainte de ceremonia de deschidere a jocurilor, scrie The Time. Se spunea că ulterior ea a suferit de dizenterie, lucru nedovedit însă.

Anterior și sportivii moldoveni s-au plâns pe condițiile în care au fost cazați – fără aer condiționat și pe paturi din carton.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE