11.1 C
Chișinău

Sportivii moldoveni înregistrează noi performanțe la Jocurile Olimpice de la Paris: Canoistul Serghei Tarnovschi s-a calificat în semifinale la proba de canoe simplu | VIDEO

Sportivii din Republica Moldova înregistrează noi performanțe la Jocurile Olimpice de la Paris. Canoistul moldovean Serghei Tarnovschi s-a calificat în semifinalele cursei de 1 km la canoeși s-a clasat pe primul loc în cursa sa preliminară, terminând cei 1000 de metri în 3 minute, 49 de secunde și 27 de milisecunde. Această victorie îi oferă moldoveanului șansa de a lupta pentru o medalie în următoarele etape ale competiției, calificânduse în semifinala probei 1000 metri canoe individual sprint.

Avem vești și de pe ringul de lupte. Valentin Petic, luptătorul de stil greco-roman, a debutat cu succes la Olimpiadă, învingându-l pe chilianul Nestor Almanza Truyol cu scorul de 4-0. În sferturile de finală, Petic s-a confruntat cu un adversar redutabil, azerul Hasrat Jafarov, dublu campion european și vice-campion mondial.

După un meci intens, Petic a fost învins cu scorul de 1-3. Totuși, sportivul moldovean încă speră la o șansă de recalificare, urmând să lupte pentru oportunitatea de a concura pentru medalia de bronz, dacă Jafarov va ajunge în finală.

Amintim că ultima victorie la Jocurile Olimpice de la Paris, Moldova a înregistrat-o acum 5 zil, când judocanul Denis Vieru a câștigat medalia de bronz, în finala mică a categoriei de greutate 66 de kg, el l-a învins atinci pe francezul Walide Khyar.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE