11.2 C
Chișinău

Fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi: Autoritățile nu vor înregistra Blocul ”Victorie” din cauza susținerii masive pe care îl are din partea populației | VIDEO

Fostul ministru al Justiției și judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Stanislav Pavlovschi, a afirmat în cadrul emisiunii de la canalul de televiziune „Primul în Moldova” că autoritățile sunt reticente în a înregistra blocul „Victorie” din cauza sprijinului considerabil pe care acesta îl are din partea populației.

STANISLAV PAVLOVSCHI, fost ministru al Justiției: „Sunt de acord cu reprezentanții blocului «Victorie» că, cel mai probabil, autoritățile moldovenești nu îi vor înregistra. Autoritățile se tem să înregistreze acest bloc din cauza popularității sale semnificative în rândul populației. Realitatea este că autoritățile noastre se tem de propriul popor și de opinia acestuia. Dacă ar afla ce crede cu adevărat poporul despre ele, s-ar simți profund dezamăgite.”

În răspunsul la întrebarea „Pe ce argumente se poate baza CEC-ul?”, Stanislav Pavlovschi a explicat:

STANISLAV PAVLOVSCHI, fost ministru al Justiției: „Există legea și există practica aplicării acesteia. Adică, modul în care legea este interpretată și aplicată sau, în unele cazuri, modul în care nu este aplicată deloc. În cazul nostru, practica aplicării legii este adesea considerată mai importantă decât legea în sine. În plus, legea este adesea interpretată de persoane care nu au cunoștințe adecvate despre lege și metodele de interpretare ale acesteia. Având în vedere că CEC-ul este, în mare parte, compus din susținători ai partidului de guvernământ, sunt convins că vor lua o decizie favorabilă și avantajoasă pentru partidul aflat la putere.”

„Aș dori să mă înșel”, a declarat Pavlovschii.

Totuși, miercuri previziunile sale s-au confirmat. Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze blocul „Victorie” pentru participarea la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie. Membrii CEC-ului au invocat obiecții legate de denumirea blocului politic. Reprezentanții blocului „Victorie” au anunțat că vor contesta această decizie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE