11.1 C
Chișinău

„Un dezmăț. Fără să-mi arate vreo legitimație, vorbeau cu mine la per tu și uneori chiar ridicau vocea”. Doi activiști ai blocului ”Victorie”, reținuți de polițiști, după un flash-mob privind gazul rusesc | VIDEO

Doi activiști ai blocului politic „Victorie”, care au participat în cadrul unui flash-mob în centrul Capitalei, au fost reținuți de polițiști. Reprezentantul aripei tinere a blocului „Victorie” Artiom Onica, timp de câteva minute, a ținut în mâini o pancartă, prin care îi îndemna pe șoferi să cloxoneze, dacă doresc gaz rusesc.

La scurt timp, poliția reținut tânărul. De asemenea oamenii legii au reținut și o fată care filma acțiunea de protest cu telefonul mobil.

ARTIOM ONICA, reprezentatul aripei tinere a blocului „Victorie”: „Eu stăteam de unul singur cu pancarta . o prietenă mă filma. Noi am stat aproximativ 40 – 50 de minute. A venit șeful inspectorului de poliție și mi-a spus că pe numele meu este depusă o plângere”.

Tinerii ne-au comunicat că li s-a cerut să dea explicații în scris.

Am încercat să obținem un comentariu de la poliție ca să aflăm motivul reținerii, dar nu am primit nici un răspuns la mesajele noastre.

ARTIOM ONICA, reprezentatul aripei tinere a blocului ,, Victorie,,: „Eu i-am întrebat, iar ei mi-au spus că au recepționat o plângere și că sunt obligați să discute cu mine. Mi-au spus să scriu o explicație, în care eu am descris faptele așa cum au fost și am mai menționat cănu sunt de acord cu modul în care oamenii legii își îndeplinesc munca, unde am indicat și numele unui inspector concret. E pur și simplu este un dezmăț, ce pot să vă spun? Fără niciun motiv, fără să-mi arate vreo legitimație, vorbeau cu mine la per tu și uneori chiar ridicau vocea. Eu lespuneam să nu ridice vocea că nu au dreptul și ei spuneau că au dreptul”.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, articolul 32, aliniatul 1 „Libertatea opiniei şi a exprimării” garantează oricărui cetăţean libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvânt, imagine sau prin alt mijloc posibil.

Pentru a organiza o acțiune de protest nu este nevoie de autorizație de la primărie și înștiințarea administrației publice locale. Acestte cerințe nu vizează flash moburile organizate de o singură persoană.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE