17.2 C
Chișinău

Rusia expulzează un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova, după ce un angajat al Ambasadei Ruse la Chişinău a fost declarat persona non-grata | VIDEO

Rusia expulzează un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova. Despre asta a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău. Potrivit instituției, însărcinatul nostru cu afaceri a fost convocat la sediul diplomației ruse unde i-a fost comunicată decizia.

„Acesta urmează să revină în țara noastră”, a anunțat ministerul, care afirmă că hotărârea Ministerului rus de Externe vine ca răspuns la declararea persona non grata a unui angajat al ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acuzat de spionaj.

Chișinăul consideră decizia drept neîntemeiată în raport cu prevederile Convenției de la Viena din 1961, privind relațiile diplomatice și o regretă.

Săptămâna trecută, pe 1 august, după un scandal de spionaj, Chișinăul a declarat indezirabil un angajat al ambasadei Rusiei în Republica Moldova. Acesta este suspectat că l-ar fi recrutat pe șefului Direcției juridice din cadrul Parlamentului, Ion Creangă, și pe un polițist de frontieră, pentru a-i furniza informații prejudicioase intereselor țării noastre.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a criticat decizia Chișinăului. Cu o reacție a venit atunci și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, potrivit căreia acțiunea Chișinăului nu are o justificare clară și nu face decât să înrăutățescă relațiile cu Republica Moldova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE