11.1 C
Chișinău

A preferat să doarmă în parc, sub cerul liber: Tot mai mulți participanți la jocurile Olimpice de la Paris se plâng de condițiile în care au fost cazați | VIDEO

Tot mai mulți participanți la jocurile Olimpice de la Paris se plâng de condițiile în care au fost cazați. Însă, în afară de lipsa aerului condiționat și paturile de carton pe care sunt nevoiți să doarmă, cu multe semne de întrebare se lasă și condițiile în care se desfășoară competițiile propriu-zise.

Înotătorul italian medaliat cu aur la proba de 100 de metri spate, Thomas Ceccon, a ales să-și petreacă noaptea sub cerul liber, după ce s-a plâns de condițiile din satul olimpic.

Sportivul a fost surprins dormind într-un parc din Paris. Anterior, el a recunoscut că, din cauza condițiilor de cazare sub așteptări, nu se poate odihni nici noaptea, nici după-amiază.

Nu există aer condiționat în sat, e cald, mâncarea e proastă. Mulți sportivi pleacă din acest motiv: nu este un alibi sau o scuză, este realitatea pe care, probabil, nu toată lumea o știe”, a spus Ceccon, potrtivit dailymail.co.uk.

Poza a fost făcută de un alt sportiv, canotorul saudit Husein Alireza, care a și plasat fotografia pe Instagram, menționând locația ca fiind satul olimpic.

Și înotatoarea australiană Ariarne Titmus medaliată cu aur la proba 400 de metri liber a spus că ar fi putut înregistra un nou record, dacă dacă ar fi avut condiții mai bune de cazare și, respectiv, de odihnă.

„Probabil că nu a fost performanța de care credeam că sunt capabilă, dar condițiile din Satul Olimpic îngreunează performanțele”, a recunoscut ea într-un interviu după cursă.

Nu numai cazarea, dar și condițiile în care sunt nevoiți să concureze sportivii se pare că lasă de dorit. Sportiva belgiană de triatlon Claire Michel s-a îmbolnăvit, după ce a înotat în Sena. Ea a fost spitalizată cu probleme gastrice provocate de bacteria E .Coli.

Potrivit unui comunicat al Comitetului olimpic și interfederal belgian, întreaga echipă nu va putea, astfel, participa la proba mixtă.

Nici triatleții elvețieni Adrien Briffaud și Simon Westermann nu vor putea participa la viitoarea ștafetă mixtă de la Jocurile Olimpice de la Paris, tot din cauza infecției intestinale cu E. coli. Inițial, Briffaud, clasat pe locul 49 la startul individual, trebuia să participe la cursă, dar din cauza problemelor de sănătate a fost înlocuit ulterior de Westermann, care a fost diagnosticat și el cu o infecție intestinală, ceea ce a făcut imposibilă participarea sa la competiție.

Calitatea apei din Sena a fost un subiect de discuțșii, după ce oficialii francezi au anunțat că mai multe probe olimpice se vor desfășura în râu. Organizatorii au investit 1,5 miliarde de dolari pentru a curăța apa râului.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a promis că va înota în Sena pentru a demonstra că apa este curată, iar primarul Parisului, Anne Hidalgo, chiar a înotat în râul cu doar nouă zile înainte de ceremonia de deschidere a jocurilor, scrie The Time.

Anterior și sportivii moldoveni s-au plâns de condițiile în care au fost cazați – fără aer condiționat și pe paturi din carton.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE