11.2 C
Chișinău

Deputatul Vasile Bolea este candidatul Blocului „Victorie” la funcția de președinte al țării. Demnitarul și-a prezentat “Programul de salvare a Moldovei” care prevede restabilirea relațiilor cu Rusia și partenerii tradiționali | VIDEO

Deputatul Vasile Bolea este candidatul Blocului „Victorie” la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii Ilan Șor, într-un cadru festiv, la care au fost prezenți membrii echipei sale, deputați, primari, dar și bașcanul Găgăuziei.

ILAN ȘOR, liderul Blocului ”Victorie”: „Este un om care este gata să meargă și să lupte pentru ideile sale și pentru echipa sa. Din acest motiv, anume astăzi, Vasile Andreevici este susținut 100% de toată echipa noastră pentru a candida la alegerile prezidențiale și a deveni viitorul președinte al țării”.

Ulterior, Vasile Bolea a confirmat că va fi „candidatul blocului „Victorie” pentru alegerile prezidențiale” iar staff de campanie va fi deputatul Marina Tauber. Demnitarul intră în bătălia politică cu o serie de angajamente ce se conțin în „Programul de Salvare a Moldovei”.

Printre prioritățile sale în calitate de președinte se numără restabilirea relațiilor cu Rusia și CSI , cooperarea economică și culturală activă cu statele partenere. Revenirea mărfurilor moldovenești pe piețele Rusiei și ale Uniunii Economice Eurasiatice. Aderarea Moldovei la UEEA și BRICS, asigurarea economiei Moldovei cu gaze și resurse energetice ieftine, restabilirea statutului limbii ruse, dar și dezvoltarea Moldovei ca stat social.

Un alt scop pe care și-l propune Vasile Bolea în calitate de șef de stat este crearea condițiilor decente de trai pentru vârstnici.

Mai exact, majorarea a pensiilor, care vor porni de la 5 mii lei. Majorarea substanțială a pensiilor și asigurarea unei pensii minime de 5 mii de lei, aducerea tinerilor plecați peste hotare și ajutor pentru familiile cu copii, se mai arată în programul candidatului., aducerea tinerilor plecați peste hotare și ajutor pentru familiile cu copii, se mai arată în programul candidatului.

La atingerea unei anumite vârste, cetățenii vor primi bonusuri semnificative din partea statului, inclusiv oportunități gratuite de a vizita teatrele, evenimentele culturale, iar de la o anumită vârstă – scutirea acestei categorii de cetățeni de impozite, acordarea de vouchere pentru tratament sanatorial și balnear și multe facilități.

VASILE BOLEA, candidat la funcția de președinte din partea Blocului ”Victorie”: „Noi avem o sarcină importantă, pe care urmează să o realizăm în următoarea perioadă. Este vorba de restabilirea relațiilor normale cu partenerii noștri tradiționali, cu vechii noștri prieteni cum este Federația Rusă, Belarus, alte state din CSI. În calitate de președinte voi participa la lucrările care vor fi pe platforma CSI-ului. De ce nu este și în interesul național, interesul cetățenilor RM să intensificăm aceste relații, să semnăm acord de liber schimb cu țările care intră în UEE? Vedem cum în prezent, în plin război economic care se duce cu aceste țări, ele se dezvoltă dinamic”.

Șefa Staff-ului de campanie al Blocului „Victorie” a devenit deputatul Marina Tauber. Aceasta susține că RM are nevoie de un președinte puternic și profesionist, iar Vasile Bolea este candidatul potrivit pentru această funcție.

MARINA TAUBER, deputat Blocul ”Victorie”: „De astăzi intrăm într-o luptă pentru țara noastră, nu pentru fotoliul de la Președinție, dar pentru viitorul țării noastre. Vom face tot posibilul ca oamenii să nu plece, ci să se întoarcă acasă și să-și construiască familii aici. Avem rezultate concrete în spate. Iar când reprezentantul Blocului „Victorie”, Vasile Bolea, spune ce va face, oamenii înțeleg că va îndeplini cu adevărat această promisiune. Promitem că, imediat după victorie, se vor lua măsurile cele mai radicale pentru a ne păstra țara, pentru ca cetățenii noștri să trăiască în condiții decente!”.

Ulterior, Blocul „Victoria” a depus documentele la CEC pentru înregistrarea participării la alegerile prezidențiale.

Totodată, cele patru partide de opoziție „Renaștere”, „Șansa”, „Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei” „Victoria” care fac parte din Blocul Victorie, au decis să constituite Blocul electoral cu același nume pentru participarea la scrutinul prezidențial. Documentele pentru înregistrarea formațiunii au fost depuse vineri la Comisia Electorală Centrală.

Vasile Bolea are 42 de ani și este jurist de profesie. Din decembrie 2014 este deputat. Înainte de a se implica în politică, Vasile Bolea a fost rugbist de performanță.

Din 1 august, Moldova a intrat oficial în perioada electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie.

Printre candidații la Președinție se numără actualul președinte Maia Sandu, foștii premieri Vasile Tarlev, Vlad Filat și Ion Chicu, fostul lider al Platformei DA Andrei Năstase, fostul ministru de Externe Tudor Ulianovschi, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, președintele formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca, fostul bașcan al Găgăuziei Irina Vlah, jurnalista Natalia Morari și procurorul Victoria Furtună.

În aceeași zi cu alegerile prezidențiale va avea loc și referendumul cu privire la schimbarea Constituției cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Documentele de înregistrare a blocurilor electorale pentru referendum se vor depune până în 14 septembrie. Până acum la CEC a depus actele doar Blocul politic „Victorie”, din care fac parte patru partide și care au anunțat că vor vota împotriva modificării Constituției. Comisia a recepționat cererea reprezentanților blocului politic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE