20.2 C
Chișinău

CEC: Cetățenii cu drept de vot care și-au schimbat locul de trai de la ultimele alegeri, își pot declara noul loc de ședere până la 25 septembrie | VIDEO

Cetățenii cu drept de vot care și-au schimbat locul de trai de la ultimele alegeri, pot să-și declare locul nou de ședere la organul administrației publice locale, pentru a putea fi înscrişi corespunzător în listele electorale la secţia de votare. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, prin această procedură, alegătorul va fi inclus în lista electorală de bază, corespunzător locului șederii, cu menţiunea „Declarația de şedere” la rubrica „Notă”.

Concomitent, alegătorul va fi radiat automat din lista electorală unde acesta își are domiciliul sau reședința temporară valabilă.

La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate pentru confirmare. Registratorul va face mențiunile necesare în Registrul de Stat al Alegătorilor și va elibera o recipisă prin care va confirma declararea locului nou de ședere.

CEC mai precizează că declarațiile pot fi depuse cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, adică până la 25 septembrie 2024, inclusiv.

Declarația depusă este valabilă doar pentru un singur scrutin electoral. Alegătorii care au votat anterior în temeiul unei astfel de declarații și vor să voteze la locul aflării lor în ziua precedentelor alegeri, pot săși declarare noul loc de ședere.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024. În aceeași zi, se va desfășura și referendumul republican constituțional la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE