11.2 C
Chișinău

Șeful Direcției Juridice a legislativului, Ion Creangă, bănuit de complot împotriva Moldovei, a fost suspendat din funcție. Anunțul făcut de Parlament | VIDEO

Șeful Direcției Juridice a Parlamentului, Ion Creangă, care miercuri a fost reținut de oamenii legii în cadrul unei cauze penale inițiate pentru complot împotriva țării și trădare de patrie a fost suspendat din funcție pe durata desfășurării investigațiilor. Despre asta a anunțat Parlamentul, într-un comunicat de presă, pe pagina oficială a instituției.

Creangă și un polițist de frontieră au fost reținuți, miercuri, fiind bănuiți de trădare de patrie. Potrivit PCCOCS, faptele au avut loc începând cu anul 2023. Unul din ei ar fi adunat și livrat angajatului Ambasadei Rusiei informații pentru a fi folosite în dauna intereselor Republicii Moldova. Cel de-al doilea funcționar este bănuit de complot împotriva Moldovei. Acesta a acționat în scopul obținerii unor beneficii personale.

Conform declarației de avere, Ion Creangă are în proprietate 19 terenuri, majoritatea agricole, pe care le-a dobândit în perioada anilor 2006-2023.

Unele dintre ele au fost procurate, altele i-au fost donate. Acesta mai deține și trei spații comerciale, un apartament cu suprafața de 76 de metri pătrați, în valoare de peste 515 mii de lei, dar și un automobil de model „Mercedes”, fabricat în 2014, pe care l-a dobândit în 2019, în valoare de 400 de mii de lei.

De asemenea, anul trecut acesta a încasat de la Parlament venituri de aproape 470 de mii de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE