20.2 C
Chișinău

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în omorul tinerei însărcinate din Orhei, trimis pe banca acuzaților: Riscă detenție pe viață | VIDEO

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în omorul tinerei de 19 ani din Orhei, a fost trimis pe banca acuzaților. Judecătoria Orhei urmează să se pronunțe asupra probelor prezentate de procurori. Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare între 15 și 20 de ani sau detenție pe viață.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, inculpatul a fost declarat responsabil de faptele comise și nu suferea de vreo maladie psihică cronică sau tulburare de personalitate. La solicitarea procurorilor, acesta se află în continuare în arest preventiv.

Cotorobai este acuzat că ar fi răpit, violat și ucis o tânără însărcinată de 19 ani, pe care a înșelat-o pentru a o atrage într-o pădure din raionul Telenești, unde i-a aplicat mai multe lovituri până când a decedat.

Amintim că tânăra dispărută urcase într-o mașină pe care mai apoi poliția a identificat-o. După câteva zile, principalul suspect a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de răpirea unei persoane. Gheorghe Cotorobai nu își recunoaște vina, nu colaborează cu ancheta și se declară nevinovat.

Pe 20 aprilie, corpul neînsuflețit al tinerei a fost găsit într-o pădure. Procuratura a deschis o anchetă pentru omor intenționat, urmând să efectueze mai multe expertize și audieri pentru elucidarea circumstanțelor crimei. Pe 13 iunie, Cotorobai a fost acuzat și de viol după ce acest lucru a fost confirmat de rezultatele analizei probelor materialului biologic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE