11.2 C
Chișinău

„Acest pas neprietenos este încă o manifestare a cursului agresiv manifestat de actuala conducere a Moldovei față de Rusia”. Moscova a venit cu o reacție, după ce Chișinăul a declarat un angajat al Ambasadei Federației Ruse „persona non-grata” | VIDEO

Moscova a venit cu o reacție, după ce Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău l-a declarat pe un angajat al ambasadei Federației Ruse „persoana non-grata”. Într-un comentariu semnat de purtătorul de cuvânt al al Ministerului rus al Afacerilor, Maria Zaharova, se menționează că acțiunea Chișinăului nu are o justificare clară și nu face decât să înrăutățescă relațiile cu Republica Moldova.

Considerăm că acest pas neprietenos este încă o manifestare a cursului agresiv manifestat de actuala conducere a Moldovei față de Rusia, care distruge în mod iresponsabil legăturile ruso-moldovenești cu rădăcini adânci istorice. Amplificarea sentimentelor rusofobe, fabricarea și promovarea „poveștilor cu spioni” atestă pierderea de către Chișinăul oficial a capacității de a lua măsuri adecvate și a conștientizării importanței durabile a relațiilor dintre Rusia și Moldova pentru popoarele celor două state. În situația actuală, partea rusă își rezervă dreptul de a da un răspuns pe potrivă deciziei ostile nemotivate a autorităților moldovenești împotriva unui angajat al Ambasadei Rusiei”, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Amintim că unul dintre angajații Ambasadei Rusiei a fost declarat „persoana non-grata” pe teritoriul Moldovei, fiind suspectat că l-ar fi recrutat pe șefului Direcției juridice din cadrul Parlamentului, Ion Creangă, și pe un polițist de frontieră, aceștia urmând să-i furnizeze informații prejudicioase intereselor țării noastre.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a criticat decizia Chișinăului. Atât Ion Creangă, cât și polițistul de frontieră au fost reținuți, miercuri, fiind bănuiți, potrivit PCCOCS, de trădare de patrie și complot împotriva Moldovei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE