11.2 C
Chișinău

Un angajat al SPIA, amendat cu 150.000 de lei pentru trafic de influență

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința într-o cauză penală ce vizează acțiunile unui ofițer principal de investigații din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, învinuit de săvârșirea traficului de influență.

Urmărirea penală a fost începută în martie 2023, de către organul de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție.

Conform materialelor prezentate în instanță, inculpatul a solicitat mijloace bănești în sumă de 1 000 euro de la o femeie pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani. Procurorul respectiv avea în gestiune un dosar penal în care nepotul femeii era cercetat pentru corupere activă. Inculpatul a promis că va influența procurorul pentru a obține o decizie favorabilă în acest dosar.

Urmărirea penală a durat 5 luni, iar judecarea cauzei aproape 11 luni, inculpatul nerecunoscându-și vinovăția.

Prin urmare, la 19 iulie 2024, instanța a recunoscut inculpatulvinovatde comiterea infracțiunii de trafic de influență, stabilindu-i pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 150 000 lei.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE