11.2 C
Chișinău

Noi detalii de la perchezițiile matinale la Parlament. PRESA: Șeful Direcției juridice Ion Creangă ar fi vizat într-un dosar de spionaj | VIDEO

Descinderi la Parlament. SIS-ul a efectuat percheziții în biroul șefului Direcției juridice Ion Creangă. Informația a fost confirmată pentru presă de către președintele Legislativului Igor Grosu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații și Securitate, Daniela Mînzat, a declarat că sunt făcute verificări într-o anchetă penală gestionată de PCCOCS și cu mai multe detalii va reveni pe parcurs.

Totodată, Radio Europa Liberă scrie cu referire la surse din cadrul SIS că ”investigațiile au loc într-un dosar de spionaj și l-ar viza pe Creangă.

Oficialul ar fi fost prins în flagrant, transmițând informații unor angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău”. Aceste informații nu au fost confirmate oficial. Canalul de telegram INDEX, scrie că în dosarul de sponaj ar fi fost reținut și un polițist de frontieră.

Nici Ion Creangă și nici avocatul acestuia nu au făcut declarații până la această oră. Ambasada Rusiei nu a venit deocamdată cu un comentariu.

Responsabili de la SIS și PCCOCS nu ne-au răspuns la telefon și mesaje pentru a ne oferi mai multe detalii. Canal 5 a vrut să afle dacă descinderile au legătură cu dosarul fostului șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, care ar fi colaborat cu serviciile de informații ale Rusiei. Deocamdată, nu am primit un răspuns.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE