11.2 C
Chișinău

Explozie în capitală: Un bărbat a ajuns la spital după ce a suferit arsuri în urma unei deflagrații provocate de o butelie de gaz

Un bărbat de 67 de ani a fost transportat la spital cu arsuri grave după ce a avut de suferit în urma unei deflagrații provocate de o butelie de gaz. Potrivit IGSU, incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 30 iulie, într-o bucătărie de vară a unei gospodării situate pe strada Nuferilor din capitală, scrie Deschide.MD.

La fața locului, salvatorii au stabilit că bărbatul a conectat butelia de gaz fără a verifica corect echipamentul, ceea ce a dus la o scurgere de gaz.

Ulterior, aprinderea unui chibrit în încăpere a provocat o explozie. Deflagrația a deteriorat parțial tavanul și o ușă de la intrare, dar nu a generat incendiu în interior.

Bărbatul a suferit arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului și parțial pe căile respiratorii. El a fost preluat de echipele medicale și transportat de urgență la spital pentru tratamente de specialitate.

Specialiștii de la IGSU au stabilit că incidentul a fost cauzat de nerespectarea normelor de securitate la exploatarea buteliilor de gaz.

În context, IGSU îndeamnă populația să evite utilizarea și încărcarea buteliilor defecte și să le păstreze într-o cutie metalică, la o distanță de minimum 5 metri de locuință. De asemenea, buteliile de rezervă trebuie păstrate exclusiv în aer liber, departe de orice încăpere, pentru a preveni situațiile de risc.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE