11.2 C
Chișinău

Reacția președintelui Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Constantinov, după ce a fost citat la poliție: E un fleac, vor să mă sperie | VIDEO

Președintele Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Constantinov, riscă să rămână fără „imunitate”. Acesta a fost citat, marți, la Direcția de Poliție din Găgăuzia, pentru a-i fi prezentată ordonanța de pornire a urmăririi penale pentru escrocherie, Constantinov având statut de bănuit, scrie Deschide.md.

Potrivit sursei citate, Constantinov ar fi accesat credite în mărime de 16 milioane lei pe numele unei companii, după care a transferat banii pe conturile unui alt SRL gestionat de fiul său.

Compania care ar fi accesat creditele ar fi intrat în proces de insolvabilitate. Inițial, pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru insolvabilitate fictivă. Pe 23 iulie Constantinov a fost citat la Procuratura Comrat. Contactat de Canal 5 pntru o reacție, șeful Adunării Populare ne-a spus că dosarul este unul politic.

DMITRI CONSTANTINOV, președintele APG: „Asta este încă din perioada când votam Comitetul Executiv, atunci m-au atenționat că dacă va fi votat Comitetul, pe numele mei va fi deschis un dosar. Este un fleac. Vor să mă sperie. Eu am fost la poliție, dar nu astăzi, mai înainte. Astăzi am venit la medic”.

De menționat că, potrivit legislației din Găgăuzia, deputații nu pot fi reținuți, arestați și percheziționați pe teritoriul autonomiei fără acordul Adunării Populare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE