11.2 C
Chișinău

Promisiunile Blocului „Victorie”, îndeplinite: În Rusia a început să funcționeze Casa de Comerț a Moldovei, iar primele camioane cu fructe din Găgăuzia au fost deja livrate în orașele rusești | VIDEO

Veste bună pentru fermierii din sudul țării. Rosselhoznadzor a anulat interdicția privind importul de fructe și legume din Găgăuzia în Federația Rusă.

Despre acest lucru anunță liderul Blocului ”Victorie”, Ilan Șor, care a reușit să obțină anularea restricțiilor, după ce a examinat problema în detaliu, împreună cu partenerii din Federația Rusă. Astfel, producătorii de fructe și legume vor putea să înceapă livrările în curând, după finalizarea tuturor procedurilor de control al calității, susține politicianul.

Potrivit lui, această decizie va avea un impact pozitiv asupra agricultorilor și a situației economice a autonomiei.

ILAN ȘOR, liderul Blocului ”Victorie”: „În timp ce actualul regim moldovenesc își distruge propriii fermieri, interzicându-le accesul la piețele tradiționale, noi, împreună cu blocul „Victorie” rezolvăm probleme în beneficiul cetățenilor noștri și găsim soluții reciproc avantajoase pentru situații concrete”, se spune într-un mesaj postat de Ilan Șor pe canalul său de Telegram.

Politicianul a mai anunțat că, la Moscova, Casa de Comerț a Moldovei și-a început deja activitatea, iar primele camioane cu fructe moldovenești au ajuns deja în Rusia.

ILAN ȘOR, liderul Blocului ”Victorie”: „Ne aflăm acum la etapa de deschidere a oficiului casei de comerț propriu-zise. Pentru că deocamdată aceasta este o parte a sarcinii noastre, dar în primul rând, o parte a sarcinii noastre am avut misiunea de a oferi fermierilor moldoveni posibilitatea de a aduce mărfuri aici”.

Am solicitat un comentariu de la Ministerul Agriculturii la declarațiile lui Ilan Șor. Purtătorul de cuvânt al instituției, Daniela Turculeț ne-a spus că nu comentează declarațiile politice.

Amintim că, în august 2022, Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Rosselhoznadzor, a introdus restricții la importul de produse agricole din 31 de raioane ale Republicii Moldova, cu excepția regiunii transnistrene, invocând depistarea unor insecte dăunătoare.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii spuneau atunci că vor negocia cu Federația Rusă, în speranța soluționării problemei, dar lucrurile așa și au rămas, iar embargoul comercial nu a fost ridicat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE