20.2 C
Chișinău

Locuitorii din raioanele Ungheni, Soroca și Călărași, vor achita mai mult pentru apă și canalizare. Noile tarife aprobate de ANRE | VIDEO

ANRE a decis să scumpească apa și canalizarea pentru mai multe localități din țară. Este vorba de Ungheni, Soroca și Călărași.

La Ungheni, consumatorii casnici vor plăti aproape 19 lei pe metru cub pentru apa, cu peste 2 lei mai mult față de tariful actual. Tot cu mai mult de doi lei crește și prețul pentru canalizare, până la aproape 12 lei.

Nu scapă de scumpiri nici Soroca. Locuitorii acestui raion vor da aproape 20 de lei pentru metru cub de apă potabilă, cu patru lei mai mult, iar pentru canalizare vor achita 4 lei și 30 de bani, metrul cub, cu 2 și 47 de bani mai mult.

Cel mai mult vor plăti însă locuitorii din Călărași, pentru care apa se scumpește cu aproape cinci lei, până la 27 de lei și 14 bani.

În timp ce scumpirile făcute de ANRE sunt de câțiva lei, ieftinirile se măsoară în bănuți. Astfel, pentru localitatea vizată de o scădere de preț, Iurceni, din Nisporeni, reducerea este de doar 21 de bani. Prin urmare, oamenii din acest sat vor achita 16 lei și 64 de bani pentru un metru cub de apă față de 16 și și 43 cât achitau până acum.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE