20.2 C
Chișinău

Judocanul Adil Osmanov, un alt medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, care ar urma să primească premiu de la politicianul Ilan Șor | VIDEO

Judocanul Adil Osmanov a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, conform portalului Olimpic Moldova. Este a doua medalie de bronz obținută de sportivii moldoveni în cadrul competiției. Osmanov, în vârstă de 24 de ani, a concurat la categoria de până la 73 kg, învingând adversari din America, Uzbekistan și Mongolia, dar pierzând în semifinale în fața unui reprezentant al Franței.

În lupta pentru locul trei, l-a învins pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și de două ori vicecampion mondial.

Adil Osmanov a spus că, înainte de luptă a avut febră, dar nu a putut lăsa echipa și familia care îl susțineau și a reușit să câștige. În interviul său de după victorie, Osmanov a subliniat că a fost o onoare pentru el să reprezinte Moldova la Olimpiadă și a exprimat recunoștință antrenorului și altui judocan moldovean Denis Vieru, care cu o zi, la fel, a câștigat o medalie de bronz.

ADIL OSMANOV, judocan: „Mi-a dat o motivație bună. Până la urmă, este pentru prima dată în istoria judo-ului moldovenesc, când un sportiv de-al nostru ia o medalie. Mi-am dorit să fie două-trei deodată, cea ce ar fi fost ideal”.

Adil Osmanov a mulțumit în mod special familiei pentru sprijinul acordat și a dedicat victoria tatălui său, care, la fel, a fost sportiv profesionist.

ADIL OSMANOV, judocan: „Dedic această medalie tatălui meu, care nu a ajuns să trăiască până în această zi, dar care a visat să participe la Jocurile Olimpice. Și a visat că unul dintre copiii săi se va califica la Jocurile Olimpice și va câștiga o medalie. Așa că îi dedic această victorie lui!”.

Pe canalul său de Telegram, politicianul Ilan Șor a exprimat recunoștința sportivilor moldoveni pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice de vară, acest lucru, afirmă el, fiind un succes uriaș pentru sportul moldovenesc. Ilan Șor i-a felicitat pe atleții medaliați și a promis că va acorda premii fiecăruia dintre ei.

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară între 26 iulie și 11 august, cu participarea sportivilor din 206 țări. Moldova este reprezentată de 26 de atleți care concurează în cadrul a 10 probe.

Pe 27 iulie, au evoluat deja Anna Dulce, care a participat la proba de tir cu pistol cu aer comprimat, Vladislav Ursu – la tenis de masă și înotătorul Pavel Alovatschi. Pe 30 iulie au evoluat judocanul Mihail Latișev și arcașul Alexandra Mirca. Ei nu au reușit să se numere însă printre câștigători.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE