20.2 C
Chișinău

Identitatea killerului încă nu a fost stabilită? O nouă săptămână, o nouă declarație despre nimic a ministrului Efros, în cazul omorului unui interlop turc în Capitală | VIDEO

O nouă săptămână, o nouă declarație despre nimic a ministrului de Interne. La trei săptămâni de la omorul în plină stradă a unui interlop turc la Chișinău, Adrian Efros susține în continuare că ancheta avansează, dar refuză să spună dacă identitatea killerului a fost stabilită.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „- Se mai cunoaște ceva despre principalul suspect?
Efros: V-am zis și săptămâna trecută, suntem într-un proces foarte avansat și când ne va permite situația ca să venim cu mai multe precizări, atunci o să o facem”.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „- Dar polițiștii știu pe cine caută?
– Efros: Polițiștii știu foarte bine pe cine caută, eu rog să-i lăsăm să-și facă munca și o fac foarte dedicat, foarte profesionist și cum am spus suntem foarte avansați în identificarea persoanei și alte aspecte care ne v-a da posibilitatea să venim cu un raport sau cu o imagine foarte clară ce s-a întâmplat în acea zi”.

Nici despre ancheta internă de la Inspectoratul General pentru Migrație, Efros nu a putut spune nimic nou, menționând că nu există nicio grabă pentru că legea le oferă dreptul de a investiga situația timp de o lună.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Noi avem 30 de zile pentru a desfășura ancheta, acest termen încă nu a expirat și noi ne dorim o anchetă foarte minuțioasă prin care să identificăm toate lacunele fie că sunt de procedură, fie că sunt normative astfel încât să venim cu o îmbunătățire și să ne asigurăm că pe viitor nu vom avea astfel de cazuri”.

Canal 5 a încercat să afle mai multe detalii despre mersul anchetei în acest caz de la PCCOCS, instituție care instrumentează dosarul. Purtătorul de cuvânt al instituției, Emil Gaitur, s-a arătat însă deranjat de întrebările reporterului nostru, îndemnându-ne să cităm altă presă.

EMIL GAITUR, purtător de cuvânt al PCCOCS: „Investigațiile sunt în desfășurare și cu privire la persoane sunt două care sunt plasate în arest, mi se pare că Pro TV ceruse comentariu. Corect ar fi să-i citați pe cei care au întrebat atunci, astfel eu dublez și acuș mă sună Canal 5, pe urmă One TV și ar trebuie să mă includ în priză și să dau pentru fiecare reprezentat al presei”.

Amintim că, omorul s-a produs în data de 10 iulie, la terasa unui local din Capitală unde se aflau și părinți și copii. Un bărbat a tras 7 focuri de armă într-un cetățean turc. Acesta s-a dovedit a fi liderul unei grupări criminale din Londra, iar cel care l-a împușcat este un killer profesionist, a anunțat ulterior Poliția.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE