20.2 C
Chișinău

Fabrica de vinuri și divinuri „Barza Albă” va absorbi compania „Aroma”, aflată în procedura de faliment din cauza datoriilor acumulate | VIDEO

Legendarii producători de băuturi alcoolice „Barza Albă” și „Aroma” fuzionează. Mai exact, fabrica de vinuri și divinuri „Barza Albă” va absorbi compania „Aroma”, aflată în proprietatea statuluI. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de Guvern de marți.

Potrivit directorului Agenției Proprietăți Publice, producătorul de băuturi alcoolice „Aroma” a acumulat datorii din cauza managementului defectuos și a intrat în procedura de faliment, iar în decembrie 2023, datoriile companiei se ridicau la aproximativ 35 de milioane de lei. Barza Albă își va asuma obligațiile de plată.

ROMAN COJUHARI, director APP: „Barza Albă” va absorbi „Aroma”, cu potențialul său va achita toate datoriile pe care le are SA „Aroma” și în urma acțiunilor întreprinse va fi îmbunătățit atât managementul acestor companii, cât și va fi unificat efortul pentru îmbunătățirea vânzărilor și profitul acestor două întreprinderi”.

În termen de șase luni de la aprobarea deciziei, Agenția Proprietății Publice se va asigura că managementul societăților pe acțiuni ia decizii privind procedura de reorganizare și transferă activele societății care urmează să fie preluate.

În anul 2022, Societatea pe Acțiuni „Barza Albă” a primit statutul de obiect al patrimoniului cultural național al Republicii Moldova. Compania, cu o istorie de circa 80 ani, are o capacitate de îmbuteliere de 10 milioane de sticle anual.

Vinurile și divinurile produse de fabrica „Barza Albă” sunt cunoscute departe de hotațele țării – din Australia și până peste ocean, incluzând țări ca România, Israel, China. Principala piață de desfacere, tradițional, a fost cea din țările spațiului CSI, preponderent, Federația Rusă, iar pierderea acesteia a afectat semnificativ situația financiară a întreprinderii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE