20.2 C
Chișinău

Compania franceză Lagardere ar fi câștigătoarea licitației de la Aeroport. Cojuhari: „Termenul rămas pentru finalizarea licitației este de trei zile” | VIDEO

Compania franceză Lagardere ar fi câștigătoarea licitației de la aeroport. Procesul va fi reluat imediat după publicarea în Monitorul Oficial a legii adoptate repetat după ce aceasta fusese declarată neconstituțională. Se întâmplă, deoarece alți potențiali pretendenți la spațiile comerciale, dacă vor să participe la concurs, au la dispoziție mai puțin de trei zile pentru a depune pachetul de documente. Anunțul a fost făcut de șeful Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari în platoul unei emisiuni de la TV8.

Cojuhari a mai spus că, în pofida termenului foarte restrâns, Aeroportul ar urma să transmită oferta și altor companii din Uniunea Europeană și a mai precizat că, după revotarea legii cu bucluc, licitația nu va fi organizată din nou, ci reluată din punctul în care a fost oprită.

ROMAN COJUHARI, directorul Agenției Proprietății Publice: „La ultima a fost un singur dosar, compania Lagardere. Acum, la licitația în desfășurare este depus deja un dosar. Termenul rămas pentru finalizarea licitației este de trei zile. Am rugat comisia ca, după ce va fi publicat anunțul în Monitorul Oficial, să fie expediate și acele scrisori către toate companiile care au fost identificate în UE și pot participa la această licitație, să-i anunțe că, din data cutare, până în data cutare, să fie depus pachetul de documente”.

Amintim că, după două tendere eșuate, Parlamentul a votat legea prin care Aeroportul Chișinău a fost inclus în lista bunurilor ce nu pot fi privatizate, principalul scop al amendamentului fiind extinderea termenului de arendă a spațiilor comerciale de la 3 la 5 ani, a recunoscut, la momentul votării, deputatul PAS, Radu Marian, care este și autorul legii.

Potrivit lui, prin respectiva modificare, autoritățile doresc să atragă mai mulți candidați interesați de localurile din aerogară. Mai mulți politicieni din opoziția parlamentară și cea extraparlamentară au criticat modul și condițiile de participare la tender, invocând că în spatele unor scheme și interese de la Aeroport ar sta ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, acuzații respinse de către acesta.

Licitațiile de la Aeroport au intrat în vizorul procurorilor anticorupție, care însă, după o perioadă au declarat că nu există temei pentru pornirea unui dosar penal, dar care susțin că rămân a fi cu ochii pe ceea ce se întâmplă acolo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE