11.2 C
Chișinău

Cinci minute a durat ședința de azi în dosarul Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan, după ce un martor al acuzării nu s-a prezentat. Avocat: E clar că se fac presiuni politice | VIDEO

O nouă şedinţă de judecată în dosarul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, și activistei Svetlana Popan a fost amânată pentru ziua de miercuri. De această dată, la Judecătoria Chişinău sediul Buiucani nu s-a prezentat un martor din partea Procuraturii Anticorupție și un avocat. Bașcanul Evghenia Guțul a declarat că nu s-a așteptat ca ședință să fie atât de scurtă.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „5 minute și ea s-a finalizat. La ziua de azi, situația este următoarea: astăzi nu a fost prezent un martor din partea Procuraturii Anticorupție și evident, era clar nu nu v-om putea continua ședința de judecată. Deja poimâine va avea loc o nouă ședință și așa va fi până în luna decembrie, practic peste 2-3 zile vor avea loc ședințe. Ei trebuie să lupte împotriva criminalității, dar nu împotriva oamenilor, care astăzi lucrează pentru popor și care se străduie să facă viața oamenilor mult mai bună”.

Avocatul Vadim Banaru susține că atât Evghenia Guțul cît și Svetlana Popan sunt învinuite pe nedrept

VADIM BANARU, avocat: „Asemenea situații se întâmplă frecvent și denotă încă o dată că acest dosar are conotație politică și se fac presiuni ca să fie emisă o sentință pe cauza doamnei bașcan, dar noi vom lupta în continuare și vom demonstra că dânsa nu este vinovată de ceea ce i se încriminează”.

Și de această dată, în preajma judecătoriei a avut loc un miting al susținătorilor Bașcanului și activiștilor blocului „Victorie”.

„Consoider că nu este corect ca ședința are loc de atâtea ori. Este o discriminare totală față de poporul gagauz și așa nu mai poate continua. De aceea, noi treb uie să schimbăm lucrurile în țară. Haideți să ieșim cu toții pe data de 20 la vot și să votăm corect”.

„Eu o susțin pentru a fi dreptate pentru Găgăuzia, ca oamenii să fie considerați oameni”.

În susținerea lui Guțul au venit și deputați, dar și membri ai blocului Victorie.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat Blocul ”Victorie”: „Astăzi se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Constituției în RM, dar să știți că această dată nu ne bucură pe noi, pentru că 4 ani din acești 30, noi trăim cu un regim care încalcă Constituția țării noastre”.

PAVEL VEREJANU, membrul blocului Victorie: „Noi înțelegem de ce anume astăzi Evghenia Guțul are acest dosar penal. Noi înțelegem că pe Svetlana Popan au atras-o în acest dosar, pentru ca Evghenia Alexandrovna să nu fie singură, ca să fie în grup. Noi înțelegem că toate aceste înțelegeri se vor termina, dacă nu azi, atunci mâine, pentru că toate au un început și un sfârșit. Noi știm că nici Evghenia Aleksandrovna, nici Svetlana Popan nu au furat, nu au luat bani și nu au încălcat niciun articol din Codul Penal. De aceea, adevărul este de partea noastră”.

ALEXEI LUNGU, președintele partidului „Șansă”, membrul blocului „Victorie”: „Victoria va fi cu noi, fiindcă luptăm pentru democrație, luptăm pentru adevăratele valori democratice. Voi cu toții ați văzut ce se întâmplă în ultimii ani în RM. Am devenit nu doar cea mai săracă țară din europa, dar am devenit rușinea îngtregii lumi democratice”.

Bașcanul a mulțumit tuturor pentru susținere.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „Vă mulțumesc că ați venit. Noi avem foarte multe de făcut. Găgăuzia așteaptă, țara așteaptă, victoria așteaptă”.

Amintim că, la mijlocul lunii aprilie, a fost trimisă în instanța de judecată cauza penală în privința bașcanului Găgăuziei și secretarei din cadrul Oficiului central al Partidului ”ȘOR”, declarat ilegal. Cele două sunt învinuite de acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral și partidului politic din partea unui grup criminal organizat. Ambele resping acuzațiile și califică dosarul drept o presiune politică din partea autorităților asupra adversarilor

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE