11.2 C
Chișinău

Acuzarea exercită presiuni asupra mea și a avocaților mei, în special în contextul începutului campaniei electorale. Marina Tauber, după o nouă ședință de judecată | VIDEO

O nouă ședință de judecată a avut loc în cazul deputatului Marina Tauber, privind finanțarea ilegală a campaniei sale, în 2021, pentru funcția de primar al municipiului Bălți. După audiere, Tauber a declarat că intervenția martorului nu a contribuit la clarificarea cazului și a adăugat că acuzarea exercită presiuni asupra sa și a avocaților săi, în special în contextul începutului campaniei electorale.

MARINA TAUBER, deputat al grupului parlamentar „Victorie”: „Vreau să mai repet că aceste ședințe care sunt deja apropo fixate până în luna decembrie îmi strică tot graficul meu. Despre careva activități în interiorul deja nu este vorba. Deci ca să înțelegeți spre exemplu toată ziua de ieri eu am fost în teritorii, am fost la nordul țării în diferite raioane, la Soroca, la Florești, la Briceni, la Drochia, la Bălți dar astăzi deja nu pot să îmi permit acest lux pentru că am stabilit o ședință de judecată și niciodată nu este clar dacă ea este amânată chiar dacă există ședința parlamentului”.

Avocatul Marinei Tauber a declarat că acuzarea nu a formulat nicio învinuire clară și bine fundamentată și nici nu a prezentat dovezi concludente.

SERGHEI MORARU avocat: „Întârzie foarte mult procesul, momentan nu au probe în cazul doamnei Tauber, procurorii încearcă să creeze aparența unor acțiuni ilegale privind finanțarea ilegală a partidului, lucru care nu sa întâmplat”.

Reprezentantul acuzării a refuzat să facă declarații pentru postul nostru.

În 2021, după un proces care a durat 48 de ore, inclusiv pe parcursul nopții, candidata din partea partidului ȘOR, Marina Tauber, a fost suspendată de la participarea la alegeri, chiar dacă aproape 48% dintre alegătorii prezenți la urne au votat pentru ea în primul tur.

Tauber consideră că i-au fost încălcate drepturile, inclusiv dreptul la un proces echitabil, protecție și dreptul de a vota și de a fi aleasă. Ea și avocații ei descriu cazul ca fiind unul politic și contestă atât absurditatea acuzațiilor, cât și lipsa de dovezi suficiente și graba cu care a fost tratat cazul. Avocații lui Tauber au făcut apel la CEDO. Următoarea audiere în cazul său este programată pentru 31 iulie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE