20.2 C
Chișinău

„Maia, tu ne lași copiii în gaj pentru finanțarea poftelor tale.” Chicu: Datoria de stat a mai crescut, în iunie, cu alte 2,5 miliarde de lei

Fostul prim-ministru Ion Chicu susține că în timp ce bugetul Cancelariei de Stat a crescut cu 80%, din 2020 până în prezent, pentru „Educație” creșterea a fost doar de 11,6 %. „Tot tocând miliarde din „fondul Cancelariei”, datoria de stat a mai crescut, în iunie 2024, cu alte 2,5 miliarde de lei. Maia, tu ne lași copiii în gaj pentru finanțarea poftelor tale…”, a scris Chicu, citat de Unimedia.INFO.

„De când au venit la putere, în afară de faptul că au dublat numărul de „nachialinici” în ministere și agenții, au și dublat cheltuielile de întreținere. Pentru comparație, în 2020, bugetul Cancelariei de Stat a fost de 442 mil. lei, iar în 2023 – de 792 mil. lei, adică o creștere de 80%. Pe când pentru „Educație” creșterea a fost doar de 11,6%, adică o descreștere a finanțării reale de circa 35% (inflația cumulativă a fost de 45%).

Pe acest fon, tot tocând miliarde din „fondul Cancelariei”, datoria de stat a mai crescut, în iunie 2024, cu alte 2,5 MILIARDE de lei.

Maia, tu ne lași copiii în gaj pentru finanțarea poftelor tale…”, a scris fostul premier, Ion Chicu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE