18.3 C
Chișinău

La două săptămâni de la omorul unui interlop turc în capitală, Adrian Efros vine cu aceeași poveste: Ministrul nu declară nimic nou despre identitatea killerului și nici despre locul aflării acestuia | VIDEO

Deja-vu de la ministrul de Interne. La două săptămâni de la omorul unui interlop turc, Adrian Efros vine cu aceeași poveste. Mai exact, nu spune nimic nou despre identitatea killerului și nici despre locul aflării acestuia.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „S-a stabilit identitatea killerului și dacă cunoașteți unde se află acesta, în țară sau a fugit?
– Efros: Suntem foarte avansați în acest domeniu, dosarul este în gestiunea Procuraturii, mai multe detalii vă rog să adresați la Procuratură, aș dori să comunic mai mult, dar mă scuzați nu pot.
– Ce înseamnă avansat, la ce etapă? Ați găsit suspectul principal?
– Efros: Am comunicat, vă rog să adresați întrebările la Procuratură și o să vă dea atâta informație cât să nu pericliteze mersul investigațiilor și al anchetei”.

Demnitarul a repetat ceea ce ne-a spus și acum o săptămână – să lăsăm profesioniștii să-și facă treaba.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „– Dar polițiștii știu pe cine caută?
– Efros: Polițiștii știu foarte bine pe cine caută, eu rog să-i lăsăm să-și facă munca și o fac foarte dedicat, foarte profesionist și cum am spus suntem foarte avansați în identificarea persoanei și alte aspecte care ne v-a da posibilitatea să venim cu un raport sau cu o imagine foarte clară ce s-a întâmplat în acea zi”.

Întrebat dacă este adevărat că killerul ar fi părăsit Moldova la scurt timp după săvârșirea omorului, iar la graniță, deși a fost verificat suplimentar pentru că existau careva suspiciuni, a fost totuși lăsat să plece, Adrian Efros iarăși s-a eschivat dela răspuns. Mai mult ca atât, de această dată ministrul a pasat responsabilitatea pe procurori.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „- Este adevărat că a trecut cu ușurință punctul de trecere?
– Efros: Reiterez – aș dori să comunic mai mult presei și întregii societăți, dar sunt măsurile de procedură care nu îmi permit acest lucru și vă rog să nu insistați și dacă doriți mai multă informație, la PG și o să vă ofere”.

Cât despre ancheta desfășurată la biroul de Migrație, în care urmau să fie vizate persoanele care s-au ocupat de dosarul cetățeanului turc, oficialul ne-a spus că investigațiile sunt în derulare și că sunt vizate toate procesele și toate persoanele care au avut tangență cu acest dosar.

Contactată de Canal 5 pentru a afla detaliile pe care ministrul Afacerilor de Interne nu le-a putut oferi, purtătorul de cuvânt al PG, Violina Moraru, a declarat că dosarul, de fapt, se află în gestiunea PCCOCS. Astfel, am contactat instituția respectivă, unde nimeni din responsabili nu ne-a răspuns la mesaje și apeluri.

Amintim că, omorul s-a produs în data de 10 iulie, la terasa unui local din Capitală unde se aflau și părinți cu copii. Un bărbat a tras 7 focuri de armă într-un cetățean turc. Acesta s-a dovedit a fi liderul unei grupări criminale din Londra, iar cel care l-a împușcat este un killer profesionist, a anunțat ulterior Poliția.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE