18.3 C
Chișinău

„Voi trebuie să fiți un stat neutru, ați rămas singura țară cu tradiții”. Eurodeputata Diana Șoșoacă îndeamnă moldovenii să iasă la vot la următorul scrutin, pentru a-și salva țara | VIDEO

Eurodeputata Diana Șoșoacă îndeamnă moldovenii să iasă la vot la următorul scrutin, pentru ași salva țara. Ea este de părere că Republica Moldova trebuie să-și păstreze neutralitatea și să nu fie ocupată de nimeni.

DIANA ȘOȘOACĂ, eurodeputat: „Ieșiți la vot, pentru că voi trebuie să păstrați Moldova așa cum este ea, neînchinată. Ați rămas singura țară cu tradiții, cu istorie, cu Ștefan cel Mare acolo sfânt. Voi trebuie să fiți o zonă liberă, voi trebuie să fiți un stat neutru, voi trebuie să fiți cu România mare, dar o zonă specială, neutră, liberă, care să nu poată fi ocupată de nimeni. Atenție, ce vă spun, e un plan al meu. Ieșiți la vot!”.

Acum câteva zile, deputatul român și liderul partidului SOS România, Diana Soșoacă, a fost scoasă cu forța din sala Parlamentul European după ce și-a exprimat opinia despre credință și libertate. Ea a făcut intervenția în timpul discursului unui deputat, atunci când a ridicat și o icoană religioasă, simbolizând legătura profundă dintre credința românilor și identitatea lor națională.

Cu o zi înainte, la ședința Parlamentului European, aceasta a criticat și politicile Uniunii Europene, dar președintele Roberta Metsola ea închis microfonul.

Șoșoacă a criticat vehement politicile impuse de Uniunea Europeană, în special gestionarea pandemiei și politicile de integrare forțată, care spune că amenință suveranitatea națională a țării sale. Totodată, eurodeputata a spus că Europa a „distrus România” și i-a sărăcit pe români „ajutându-i constant pe ucraineni”.

Ea a purtat o botniță în plenul Parlamentului European „semn de protest față de restricționarea libertății de exprimare. Ulterior, Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului, iar pe holurile organului legislativ, le-a spus jurnaliștilor că la Bruxelles e „casa Satanei”. Ea numește UE o uniune în care nu a existat de mult timp democrație și libertate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE