18.3 C
Chișinău

Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal pentru sustragerea a circa 17 milioane de lei, încasați de la participanții la expoziții naționale și internaționale de câini | VIDEO

Președintele Uniunii Chinologice din Moldova este anchetat penal pentru sustragerea a circa 17 milioane de lei, bani proveniți din taxele achitate de participanții la expozițiile naționale și internaționale de câini.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Centrul Național Anticorupție, ofițerii instituției, împreună cu procurorii din municipiul Chișinău, au desfășurat marți percheziții în cadrul acestei cauze penale.

Președintele Uniunii Chinologice este acuzat că, în perioada 2019-2024, organizând expoziții canine a sustras aproximativ 16,8 milioane de lei prin abuz de încredere și inducere în eroare. Din suma totală de 19 milioane de lei, încasată de la participanți, doar 2,17 milioane de lei au fost reflectați în evidența contabilă a Asociației.

Centrul Național Anticorupție nu a răspuns la apelurile noastre pentru a ne spune dacă mai sunt și alte persoane investigate în dosar. Nici responsabili de la Uniunea Chinologilor nu ne-a răspuns la apeluri pentru un comentariu, iar președintele Uniunii Chinologice din Moldova și avocatul său nu au venit deocamdată cu o reacție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE