24.2 C
Chișinău

„Nu sunt vinovată. Nici Ministerul, nici Guvernarea actuală nu este bucuroasă de succesele JOC-ului”. Reacția directoarei ansamblului „JOC”, după ce a fost demisă din funcție | VIDEO

„Nu sunt vinovată”. Asta afirmă directoarea ansamblului „Joc”, Aliona Strîmbeanu, după ce a fost concediată. Decizia vine, în urma unei anchete efectuate de către Ministerul Culturii.

ALIONA STRÎMBEANU, fost director al ansamblului „Joc”: „Conform legii ce anume ați încălcat dvs?
– Acolo se aduc mai multe puncte pe care eu le-am încălcat, pretinse că le-am încălcat, urmează să văd până la urmă într-adevăr unde, eu nu mă simt culpabilă absolut în nimic din ce îmi invocă ei cu patrimoniu, cu costumele, cu alte lucruri care au apărut conform constatărilor lor”.

Strîmbeanu a mai declarat pentru Canal 5 că aceasta a fost dată afară intenționat.

ALIONA STRÎMBEANU, fost director al ansamblului „Joc”: „Eu am fost invitată vineri la Ministerul Culturii, dar pe parcurs mi s-au adus la cunoștință mai multe rapoarte, evident eu leam contestat. Este evident că această anchetă a fost lansată cu un scop foarte clar,distituirea mea din funcție. Nici Ministerul, nici Guvernarea actuală nu este bucuroasă de succesele JOC-ului și, în felul acesta, distituidu-mă din funcție, descurajează artiștii”.

Fosta șefă a ansamblului de dansatori a mai precizat că încă nu a luat o decizie ce va face mai departe, însă știe sigur că va lua o pauză. Întrebată dacă cunoaște ce se va întâmpla și cu cei patru dansatori care au participat la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, fosta directoare a declarat că nu cunoaște și că este prea devreme să se expună.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Culturii, doamnei Strîmbeanu i se imputează mai multe încălcări, cum ar fi crearea și a admiterea situațiilor de transmitere a costumelor și accesoriilor instituției publice salariaților în scopuri personale pentru folosirea acestora la activități private în afara orelor de muncă, încălcarea procedurilor de deplasare, peste hotarele republicii, fără acordul ministrului, încălcarea procedurilor de cumulare a funcțiilor de către director dar și altele. Precizăm că doamna Strîmbeanu nu este de acord cu cele atribuite și se consideră nevinovată.

Amintim că până acum, Aliona Strâmbeanu nu și-a exercitat funcția, fiind suspendată pe perioada unei anchete, demarată de Ministerul Culturii după ce patru dansatori JOC au participat la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Ministerul Culturii declarase atunci că a demarat cercetarea pentru că vrea să înțeleagă mai bine cum acești tineri, parte a unui ansamblu de stat, au ajuns să facă jocul politicienilor pro-ruși.Totodată, în rețelele de socializare au apărut informații, potrivit cărora autoritățile ar cere conducerii ansamblului să-i demită pe cei patru dansatori din colectiv.

Întrebat la Radio Moldova dacă crede că tinerii trebuie demiși, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că este la discreția instituțiilor să analizeze, dar că îi pare rău de prestația lor. Conducerea Baletului Național „Joc” a scris pe rețele de socializare că cei patru dansatori surprinși la forumul din Rusia erau în concediu din cont propriu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE