24.2 C
Chișinău

Ancheta în cazul copiilor electrocutați într-un parc din capitală continuă. Care este starea băiatului supraviețuitor și ce spune ANSA și Primăria Chișinău | VIDEO

Copilul de șase ani, electrocutat într-un parc din sectorul Botanica, va mai sta câteva zile internat, după care va putea merge acasă. Starea acestuia este mult mai bună, ne-a spus comunicatorul Institutului Mamei și Copilului, acolo unde se află băiatul.

MAXIM CAZACU, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului: „Starea băiețelului care a fost transportat la institutul mamei și a copilului după ce ar fi fost electrocutat într-un parc din capitala s-a îmbunătățit semnificativ, acesta a fost transferat din secția de reanimare și terapie intensivă în secția de neurologie unde va mai sta câteva zile sub supraveghere medicală. Așa este procedura, după reanimare oricum se mai fac anumite investigații și trebuie să fie transferat într-o secție obișnuită și s-a luat decizia în secția de neurologie să fie sub supraveghere”.

Între timp, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că va asigura cercetarea circumstanțelor producerii acestui caz. Potrivit instituției, de acest lucru se vor ocupa specialiștii săi din cadrul Departamentului de supraveghere energetică.

Cu privire la subiect s-a expus și primarul Ion Ceban. Edilul a declarat că Primăria a fost alături de familia fetiței de 11 ani, decedată ca urmare a electrocutării, inclusiv cu suport material. El a adăugat că se desfășoară ancheta pentru a stabili cauza și circumstanțele incidentului.

ION CEBAN, primarul Capitalei: „Foarte mulți ne-au întrebat ce s-a întâmplat și în aceste circumstanțe rog foarte mult să așteptăm ca ancheta și oamenii legii să-și facă munca și să comunice toate detaliile respective”.

Totodată, primarul a spus că s-a intervenit la toate adresele cu neconformități, transmise pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică de către locuitorii capitalei. În internet continuă să fie însă postate poze cu fire electrice care atârnă din unii stâlpi. Luni dimineața, trei astfel de poze au fost publicate pe o pagină de Facebook.

Potrivit autorului, acestea sunt făcute în scuarul Răzeșilor, Poșta Veche; Parcul La Izvor, Buiucani și pe str. Muncești. Cu referire la acestea, primarul a spus că s-a intervenit și se intervine în continuare.

Amintim că, telefonat de Canal 5, comunicatorul, Premier Energy Distribution, Vasile Gribincea, ne-a declarat că acest caz a avut loc în rețelele electrice, gestionate de întreprinderea municipală responsabilă de iluminatul stradal din capitală.

Am telefonat la Lumteh, dar deocamdată nu am reușit să facem legătura cu responsabili de acolo. Amintim că tragedia în care doi copii au fost electrocutați într-un parc din Chișinău s-a produs săptămâna trecută. Drept urmare, o fetiță de 11 ani a murit, iar un băiețel de șase ani a fost internat în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE