18.3 C
Chișinău

„Voi preveni al treilea război mondial”. Donald Trump, convins că, dacă va câștiga alegerile din SUA, va rezolva conflictul din Ucraina înainte de inaugurarea sa | VIDEO

Donald Trump, candidat pentru fotoliul de președinte al Statelor Unite, a menționat că, dacă va câștiga alegerile, va rezolva conflictul din Ucraina înainte de inaugurarea sa. El a făcut această declarație în timpul unui discurs în statul Michigan.

DONALD TRUMP, candidat la funcția de președinte al SUA: „Încă înainte de a ocupa Biroul Oval după victoria noastră prezidențială, voi rezolva acest război teribil dintre Rusia și Ucraina. Sunt singurul care poate face asta. Voi preveni al treilea război mondial. Cu toții suntem foarte aproape de al treilea război mondial”.

Trump a promis în repetate rânduri că va rezolva conflictul dintre Rusia și Ucraina în doar 24 de ore. În vara lui 2023, fostul președinte american a spus că este capabil să oprească operațiunile militare din Ucraina într-o singură zi. Potrivit acestuia, pentru asta este nevoie de o conversație cu președintele rus Vladimir Putin și cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky. Politicianul afirmă că, îi cunoaște bine pe ambii lideri și a menținut relații excelente cu ei.

Pe 19 iulie, Donald Trump a avut o discuție la telefon cu Vladimir Zelensky, lucrui despre care a scris pe un cont de social-media. Trump i-a mulțumit lui Zelensky pentru conversație, asigurându-și urmăritorii că „în calitate de următor președinte al Statelor Unite” va pune capăt conflictului din Ucraina și va „aduce pacea în lume”.

„Ambele părți se pot întâlni și negocia un acord care să pună capăt violenței și să creeze o cale către prosperitate”, a scris Donald Trump.

Înainte de asta, pe 11 iulie, Trump, la reședința sa din Florida, s-a întâlnit cu prim-ministrul Ungariei Victor Orban, care, în cadrul propriei „misiuni de pace”, ce a provocat iritare în rândul liderilor Uniunii Europene, a făcut recent vizite oficiale la Kiev, Moscova și Beijing, unde s-a întâlnit cu șefii de stat și a discutat modalități de soluționare a conflictului din Ucraina.

„Am discutat despre modalități de a stabili pacea. Vești bune ale zilei: el se va apuca să rezolve această problemă”, a scris Orban după întâlnirea cu Trump pe rețeaua de socializare X!

Unii experți din SUA spun că intenția lui Trump este una dintre principalele temeri ale democraților. Războiul din Ucraina a devenit o afacere prea profitabilă, care permite câștigul unor sume mari de bani din comerțul cu arme.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE