24.2 C
Chișinău

Mai bine să dea acești bani copiilor nevoiași”, „E o nerușinare și o nesimțire”. Chișinăuienii, despre cei 700 de euro pe lună care ar urma să-i primească copiii ambasadorilor R. Moldova | VIDEO

„Am lucrat o viață și nu am așa pensie”, „Mai bine să dea acești bani copiilor nevoiași”, „E o nerușinare și o nesimțire”. Sunt doar câteva dintre nemulțumirile chișinăuienilor, după ce în parlament, a fost aprobat, în primă lectură, un proiect, prin care copiii ambasadorilor Republicii Moldova vor primi câte 700 de euro pe lună de la stat, până la vârsta de 23 de ani. Oamenii au declarat pentru Canal 5 că acești bani trebuie să fie cheltuiți în alte scopuri.

„Nu mai locuiesc în Moldova de mulți ani, dar eu consider că asta nu este corect ca să se achite așa bani pentru copii diplomaților, când la noi sunt foarte mulți oameni nevoiași, mai ales pensionari, mame singure, sunt oameni cu nevoi speciale care, probabil, au mai mare nevoie de ajutor decât copii diplomaților. Părinții acestor copiii pot câștiga, dar pensionarii, cu aceste pensii supraviețuiesc cu greu, mai ales cu aceste prețuri care au crescut considerabil”.

„Consider că e o nerușinare și o nesimțire omenească, dar cu ce ocazie? Pentru ce? Așa, pur și simplu, că e feciorul sau fiica unui diplomat? Nu, nu! Eu am lucrat o viață și nu am așa pensie. Și într-adevăr sunt oameni care ar trebui ajutați”.

„Mai bine să dea acești bani la copiii care sunt mai săraci, bolnavi, dar nu lor că ei și așa au, foarte mult au și nu ar fi rău să ajute copiii nevoiași. Pentru ei fac asta, nu fac pentru altcineva, fiecare își hrănește familia cum poate”.

„Asta este mult, e foarte mult, de ce banii aceștia să-i primească ei, când acești bani ar putea merge în alte scopuri”.

„Sunt contra, ei ce nu au bani?
– Cât?
– 700 de euro.
– Cât o se fie în lei?
– 14.000 de lei.
– Ei ce au înnebunit, de unde așa bani, la noi în Moldova nu sunt așa bani”.

Amintim că proiectul a fost votat de Parlament în primă lectură. Urmează cea de-a doua lectură.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE