18.3 C
Chișinău

Directoarea Ansamblului de Dansuri Populare „Joc” a fost dată afară, după ce patru dansatori au participat la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg | VIDEO

Directoarea Ansamblului de Dansuri Populare „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost dată afară. Informația a fost confirmată pentru Canal 5 chiar de aceasta. Întrebată din ce cauză și ce crede despre acest lucru, fosta șefă a ansamblului a refuzat să răspundă la întrebările noastre.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan nu a venit deocamdată cu o reacție.

Până acum, Aliona Strâmbeanu nu și-a exercitat funcția, fiind susprendată pe perioada unei anchete, demarată de Ministerul Culturii după ce patru dansatori JOC au participat la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Ministerul Culturii declarase atunci că a demarat cercetarea pentru că vrea să înțeleagă mai bine cum acești tineri, parte a unui ansamblu de stat, au ajuns să facă jocul politicienilor pro-ruși.

Totodată, în rețelele de socializare au apărut informații potrivit cărora autoritățile ar cere conducerii ansamblului să-i demită pe cei patru dansatori din colectiv.

Întrebat la Radio Moldova dacă crede că tinerii trebuie demiși, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că este la discreția instituțiilor să analizeze, dar că îi pare rău de prestația lor.

Conducerea Baletului Național „Joc” a scris pe rețele de socializare că cei patru dansatori surprinși la forumul din Rusia erau în concediu din cont propriu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE