18.3 C
Chișinău

Admiterea online, dată peste cap, chiar din prima zi! Dan Perciun: „Mai avem probleme tehnice pe care trebuie să le aranjăm. Până pe data de 31, timp este” | VIDEO

Chiar din prima zi de înregistrare a cererilor online de admitere la universități pe platforma eadmitere.gov.md, studenții au întâmpinat probleme tehnice. Despre asta a declarat ministrul Educației, Dan Perciun. Oficialul speră că până la finalul zilei sau, cel târziu până marți dimineața, acestea vor fi remediate.

DAN PERCIUN, ministrul Educației: „Anul acesta noi într-adevăr avem o modalitate nouă de depunere a cererilor, online. Astăzi este prima zi, respectiv mai avem probleme tehnice pe care trebuie să le aranjăm, eu cred că noi pe parcursul zilei o să le soluționăm pe toate. De principiu, până pe data de 31, timp este. Așa că o să ne străduim azi-mâine dimineață ca lucrurile să se remedieze acolo, unde sunt anumite elemente. Oricum puteți depune cererea fizic, o lăsați la universitate și ulterior ea poate fi dublată sau replicată și online, așa că rămâne și această posibilitate”.

Amintim că, anterior, autoritățile anunțau că, începând din acest an, depunerea actelor pentru admiterea la facultăți va fi posibilă doar online.

Propunerea a venit din partea ministrului Educației, iar intenția era de a scuti studenții de un drum în plus la universități pentru depunerea dosarelor.

Perioada de admitere în universitățile din Republica Moldova începe din data de 22 iulie și va dura până la 31 iulie. După anunțarea rezultatelor intermediare, candidații vor avea la dispoziție doar patru zile să-și depună dosarul în original la instituția la care aleg să-și continue studiile. Rezultatele finale vor fi afișate la data de 9 august.

Pentru tinerii care nu vor reuși să fie admiși la studii din prima, în perioada 10-14 august va fi organizat turul doi al admiterii, iar listele persoanelor înmatriculate vor fi făcute publice la 20 august.

Pentru anul de studii 2024-2025 ministerul a rezervat în total, 8.732 de locuri bugetare, dintre care – peste 5.300 la licență și aproape 2.900 – la master. În același timp, la unele universități, taxele de studii pentru studenții care nu vor fi admiși la buget, au crescut în comparație cu anul trecut.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE