24.2 C
Chișinău

Haos pe aeroporturile din întreaga lume, inclusiv la Chișinău: Mai multe zboruri atestă întârzieri atât la decolare cât și la aterizare | VIDEO

Pe Aeroportul din Chișinău se înregistrează mai multe întârzieri de curse aeriene, atât la decolare, cât și la aterizare. Unele sunt cauzate de pana globală a serviciilor Microsoft, care afectează întreprinderi şi utilizatori din întreaga lume. Astfel, potrivit Aerogării, unele companii aeriene sunt nevoite să efectueze manual procedura de înregistrare la zbor, ceea ce poate genera rețineri.

Prin urmare, pasagerii sunt îndemnaţi să verifice online statutul zborului şi să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de cursa planificată. Totodată, Aeroportul menționează că până la momentul actual sistemele sale informatice activează fără perturbări și nu au fost afectate de pana globală.

În întreaga lume însă, deranjamente grave în serviciile de telecomunicații provoacă probleme mai multor companii aeriene şi feroviare, aeroporturi, bănci și burse, servicii de urgenţă, instituții media, supermarketuri şi birouri scrie observatornews.ro. Astfel, tablourile din aeroporturi nu arătau orarul zborurilor.

Problema a fost cauzată de o eroare în actualizarea sistemului de operare Windows, dar Microsoft a anunţat că ia măsuri, scrie The Verge.

Potrivit Downdetector, un site web care monitorizează întreruperile, încă de joi seară s-au înregistrat vârfuri bruşte privind incidente la diferite site-uri web care includ aplicaţii Microsoft.

Deranjamentele care au început să fie detectate în Statele Unite, ulterior s-au răspândit în diferite părţi ale lumii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE