24.2 C
Chișinău

Băiatul de șase ani se află într-o stare gravă, dar stabilă. Noi detalii despre cazul celor doi copii electrocutați într-un parc din Chișinău | VIDEO

Gravă, dar stabilă. Aceasta este starea băiatul de șase ani, electrocutat, joi-seara, în parcul de la intersecția străzii Sarmizegetusa cu bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei. Informația a fost comunicată pentru Canal 5 de Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului.

MAXIM CAZACU, comunicator, Institutul Mamei și Copilului: „Ieri la Institutul Mamei și Copilului au parvenit 2 copii cu vârste de 6 și 11 ani după ce au suferit electrocutări într-un parc din capitală. Pacienta de 11 ani a fost supusă manevrelor de resuscitare însă în pofida eforturilor echipei medicale din păcate aceasta nu a putut fi salvată. Pacientul de 6 ani a fost transferat în secția de reanimare și terapie intensivă unde se află și până în prezent, starea acestuia este gravă, dar stabilă. Urmează să fie supus la mai multe investigații medicale și în funcție de evoluția stării de sănătate se va examina posibilitatea transferului în cadrul unei secții clinice obișnuite”.

Comunicatorul spitalului ne-a mai spus că băiețelul este conștient, el nu are arsuri, ci o stare fiziologică generală provocată de electrocutare. Am telefonal la Spații Verzi pentru a ne spune când a fost ultima dată inspectat parcul de angajații instituției, dar și alte detalii, dar comunicatorul Victor Nicituș nu ne-a răspuns la apel. Iar purtătorul de cuvânt al furnizorului de cutrent, Premier Energy ne-a spus că respectivele cabluri nu erau în gestunea companiei.

VASILE GRIBINCEA, comunicator, Premier Energy Distribution: „Acest caz a avut loc în rețelel electrice car eaparțin de iluminatul stradal, care aparțin unui agent economic. Nu sunt rețele ale Premier Energy Distribution”.

Reprezentanții Primăriei Chișinău au declarat pentru Canal 5 că zona în care s-a produs tragedia a fost izolată și că a fost demarată o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care sa produs nenorocirtea.

VASILE CHIRILESCU, comunicator al Primăriei Capitalei: „Este un caz tragic. Așteptăm rezultatele anchetei organelor de drept. Zona a fost izolată, ieri-seara s-au întrunit la fața locului specialiștii. Din spusele lor, problema ar putea fi legată de situația, de faptul că a fost caniculă mai multe zile la rând au fost temperaturi ridicate e o problemă legată de acest fapt. Se vehicula că erau fire care atârnau, deci acolo nu erau fire electrice care atârnau, dar în preajmă sunt instalații electrice care puteau să provoace o asemenea situație.
-Cu ce responsabili anume a fost ședința?
-Responsabili de la Spați Verzi, legat de electricitate, organele de drept”.

Chirilescu a mai spus că urmează verificarea tuturor zonelor publice în care ar putea exista astfel de pericole. Cazul este cercetat și în cadrul unei anchete penale, ne-a declarat ofițerul de presă al Polițeii Capilei, Natalia Stati, care a precizat pentru Canal 5 că cei doi copii nu erau frați.

NATALIA STATI, purtătoare de cuvânt a Poliției Capitalei: „Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căreia urmează a fi stabilte toate circumstanțele producerii acestei tragedii”.

Internauții de pe rețelele sociale s-au arătat șocați de cele întâmplate.

„Și copii mei se jucau atunci cu ei. Mi-au povestit cele întâmplate, tremur și acum”, a scris cineva. „Chiar și plimblările în parc alături de copil nu sunt sigure, îmi pare rău pentru părinți și pentru cei care au fost martorii acestei tragedii”, a scris o altă persoană.

Amintim că un caz în care un copil a murit tot într-un parc din Chișinău s-a produs în 2022. Atunci, o fetiță de doi ani a fost strivită de o creangă mare din Parcul „Alunelul”, care a căzut peste ea.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE