24.2 C
Chișinău

Acuzații dure în adresa PAS, privind proiectele de infrastructură. Ex-președinte de raion: Se laudă cu proiecte inițiate cu mult înainte de a veni ei la putere, la care ei au tăiat doar panglica | VIDEO

Partidul Acțiune și Solidaritate își atribuie meritele guvernărilor anterioare, și se laudă cu proiecte inițiate cu mult înainte de a veni ei la putere, proiecte la care ei au tăiat doar panglica. De această părere este ex-președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac. În cadrul emisiunii PULS el a venit cu un exemplu concret, cel al reabilitării drumurilor.

VEACESLAV BURLAC, ex-președintele raionului Criuleni: „Deci, când am auzit că guvernarea PAS a construit 700 de kilometri de drumuri, pe când celelalte guvernări luate împreună au construit 256 de kilometri, eu mai să râd, să mă crucesc, nu știu ce să fac. Dacă să o iau așa, 70 de kilometri de drum doar în Raionul Criulieni, construite în 2017 și 2019. Deci, și ca Raionul Criulieni, hai, nu zic să atâtea, da? Deci, noi am avut opțiunea și posibilitatea de a construi acel tronson de drum de 27 de kilometri, dar în mare parte, minimum 50 de kilometri în fiecare raion. Pe vremea Partidului Democrat s-au reabilitat în jur de 1600 de kilometri de drumuri. Și iese Perciun, da, un… Doamne iată, nu vreau, am zis că nu mai numesc cuvinte urâte, dar le merită”.

Veaceslav Burlac mai spune că și costurile anunțate de cei de la guvernare pentru construcția acestor drumuri ridică multe semne de întrebare. Numai cât fac cele 250 de milioane de lei cheltuiți pentru 4 km de drum Leova-Bumbăta.

VEACESLAV BURLAC, ex-președintele raionului Criuleni: „Dar infrastructura pe hârtie pe care o desenează PAS, ei au făcut 700 de km, deci e haioasă. Noi am văzut 4 km de drum construit de PAS pentru pentru care au cheltuit 250 milioane de lei pentru un tronson de 4 km. Ca să vă dau un exemplu, tronsonul de 27 km era drum de țară, era drum pietruit. De la Peresecina până la Ohrincea, noi am cheltuit, adică s-au contractat servicii în valoare de 160 de milioane de lei. Oameni buni! Voi vă închipuiți ce înseamnă 27 de km cu 160 de milioane și 4 km cu 250. E strigător la cer”.

Am solicitat un comentariu la declarațiile fostului președinte al raionului Criuleni, însă purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, nu ne-a răspuns, deocamdată, la mesaj.

Amintim că, în darea de seamă pe care au făcut-o cu ocazia celor trei ani de guvernaare, reprezentanții PAS anunțau că, din anul 2021, de când Partidul Acţiune şi Solidaritate, în Republica Moldova, au fost daţi în exploatare 700 de kilometri de drum. În viziunea deputatului PAS, Radu Marian, acesta este un rezultat pe care nicio altă guvernare nu a reuşit să-l obţină.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE