24.2 C
Chișinău

Tinerii activiști ai blocului ”Victorie” au protestat în fața Parlamentului, după interzicerea participării la ședințe a deputaților opoziției: „Suntem împotriva dictaturii, Maia Sandu trebuie să demisioneze” | VIDEO

Tinerii activiști ai blocului ”Victorie” au protestat în fața clădirii Parlamentului față de interdicția aplicată deputaților din grupul parlamentar ”Victorie” de a nu participa la ședințele de plen. Manifestanții astfel sunt încălcate drepturile și interesele alegătorilor care i-au delegat pe acești deputați să le reprezinte interesele în parlament. Prin urmare, afirmă tinerii, ceea ce se face este o adevărată dictatură a actualei puteri, în frunte cu șefa statului, care afirmă ei trebuie să plece de la conducerea țării.

IURIE VITNIANSCHII, activist al partidului Renaștere: „Ne-am adunat în fața Parlamentului să cerem actualei guvernări, inclusiv Maiei Sandu, încetarea dictaturii și a uzurpării puterii. Opoziția, care nu are voie să intre în parlament, trebuie să-și îndeplinească atribuțiile, pentru că este vocea poporului. Suntem împotriva dictaturii și pentru aceea ca, toamna aceasta, Maia Sandu să demisioneze”.

„Noi am ieșit la protest, deoarece ceea ce se întâmplă în prezent în Parlament este dictatură. Speakerul Parlamentului nu le permite deputaților să intre la ședințe, nu li se oferă dreptul de a se expune și se acceptă propunerile de proiecte înaintate de opoziție. Suntem împotriva acestui lucru și a dictaturii din statul nostru”.

„La acest protest am ieșit deoarece deja de mai bine de trei ani în Moldova au loc ilegalități pe care le fa ce actuala putere, Maia Sandu care stă în președinție, dar nimic nu se schimbă. Deja de trei ani nimic nu se schimbă. Noi ne îndreptăm spre Uniunea Europeană, numai că acolo nu ne așteaptă nimeni. Între timp, pierdem potențiali parteneri ca Rusia, Kazahstan și toate țările din CSI”.

Parlamentarii din blocul „Victorie” s-au alăturat acțiunii tinerilor și au afișat la ferestrele birourilor lor pancarte cu lozincile: „Dăunători!”, „Dictatura!”

Am cerut o reacție de la purătoarea de cuvânt a majorității parlamentare PAS, Adriana Vlas, la acțiunea din fața parlamentului, dar aceasta ne-a spus într-un mesaj că nu comentează acțiunile tinerilor activiști ai blocului ”Victorie”.

Am solicitat o poziție la afimațiile manifestanților și de la comunicatoarea Președinției. Irina Gotișan nu ne-a răspuns deocamdată la mesaj.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE