24.4 C
Chișinău

Consecințele intemperiilor din 17 iulie: Locuințe rămase fără acoperișuri și copaci căzuți peste case, garaje și fire electrice | VIDEO

Ploile cu vânt puternic și grindină, care au avut loc în nordul țării, în seara zilei de miercuri, au adus pagube în 15 raioane, printre care Strășeni, Cimișlia, Hîncești, Edineț, municipiile Bălți și Chișinău.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în raionul Glodeni, au fost afectate acoperișurile mai multor case din satele Limbenii Noi, Iabloana, Ciuciulea şi Viișoara. În satul Țaul, Dondușeni, vântul a deteriorat 30% din acoperișul unui bloc, dar și acoperișurile a patru case particulare, două garaje şi a unui magazin alimentar, iar un copac prăbuşit a stricat un garaj și un microbuz.

Şi în Tîrnova a fost distrus parțial acoperișul unei case. Salvatorii au înlăturat fragmentele de acoperișuri și au defrișat arborii doborâți. Comisiile raionale pentru situații excepționale evaluează pagubele materiale, se arată în comunicatul IGSU.

Şi drumarii au intervenit pe șapte trasee naționale afectate de ploi și vânt în sectoarele Dubăsari, Criuleni, Glodeni și Dondușeni. Administrația de Stat a Drumurilor informează că muncitorii au curățat carosabilul de nămol și noroi. De asemenea, au evacuat 25 de copaci și crengile căzute.

Amintim că meteorologii au emis miercuri, pentru a doua parte a zilei, un Cod galben de instabilitate atmosferică, cu ploi de scurtă durată, izolat în averse puternice cu grindină și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Potrivit sinopticienelor, joi, vremea va rămâne caldă, iar pentru zonele centrale și sudice – caniculară, se mențin condiții de instabilitate pe o mare parte a teritoriului, respectiv vor cădea averse slabe însoțite de descărcări electrice. Temperaturile maxime vor oscila între 34 și 39 de grade şi doar la nord – între 30 și 33°C.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE