-5.6 C
Chișinău

Asasinarea cetățeanului turc în sectorul Rîșcani al capitalei: SPIA a inițiat o anchetă internă la Inspectoratul General pentru Migrație | VIDEO

La Inspectoratul General pentru Migrație a fost inițiată o anchetă de serviciu, cu privire la funcționarii care au avut tangențe cu documentarea cazului cetățeanului turc, victimă a omorului comis la 10 iulie curent, informează Ministerul Afacerilor Interne. Ancheta este întreprinsă de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție, la ordinul MAI și are drept scop investigarea procedurilor legale aplicate de funcționari.

Se întâmplă, după ce la 15 iulie, Parlamentul a cerut inițierea unei anchete interne care să vizeze angajații Inspectoratului General pentru Migrație care au perfectat actele pentru Izzet Eren, cetățeanul străin, victimă a omorului de la Rîșcani. „Inspectoratul General pentru Migrație nu a aprins becul roșu”, a declarat președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, după audierile reprezentanților
Consiliului Superior al Magistraturii, Procuraturii Generale, Ministerului de Interne și Serviciului de Informații și Securitate.

„IGM nu a făcut uz corect de legislația națională, iar drept urmare procesul cu privire la cererea de azil depusă de Eren a fost „tărăgănat” a mai declarat Carp, la finalul audierilor în cadrul Comisiei, care, precizăm, au avut loc cu ușile închise. Până în prezent, Inspectoratul General pentru Migrație nu a venit cu o reacție.

În ceea ce privește faptul că turcul nu a fost extrădat, în ciuda a patru solicitări trimise de Marea Britanie, Carp a dat vina pe judecători pentru că au întârziat examinarea avocaților străinului care au contestat refuzul de azil.

Totuși, săptămâna trecută Consiliul Suprem al Magistraturii a negat vinovăția magistraților, menționând că cele întâmplate au fost legate de acțiunile structurilor implicate în examinarea cazului.

Amintim, în context, că deputații blocului ”Victorie” au declarat că „în urma discuțiilor de la Parlament, au ajuns la concluzia că Republica Moldova a devenit un refugiu pentru infractorii internaționali”, iar deputatul Marina Tauber, a cerut demisia șefului Serviciului de Informații și Securitate, a Poliției și convocarea Consiliului Suprem de Securitate.

Între timp, oamenii legii încă nu au făcut vreun anunț cu privire la reținerea asasinului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE