24.4 C
Chișinău

Loviți cu pumnii și picioarele în cap. O echipă de la urgență a fost atacată de doi indivizi beți criță

Un caz ieșit din comun de violență a avut loc în localitatea Nișcani, raionul Călărași. Membrii echipei SAMU Călărași au fost atacați de doi indivizi, aflați în stare de ebrietate, scrie Deschide.MD.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), totul s-a întâmplat la 14 iulie, la ora 02:21. Un tânăr de 26 ani a solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pe motivul că avea „plagă la antebraț”.

„Echipa AMU a ajuns în 9 minute la adresa indicată, lângă un izvor, unde a depistat doi bărbați în stare de ebrietate. La întrebarea ,,Ce s-a întâmplat?” felcerul echipei a fost agresat de către solicitant, iar la cererea de a se urca în ambulanță pentru examinare a fost lovit cu pumnii și picioarele la cap.

În ajutor a ieșit conducătorul autoambulanței, care a fost lovit la cap și aruncat într-un șanț. După fapta săvârșită cu cruzime, indivizii au fugit în direcție necunoscută, iar felcerul în stare gravă a reușit să solicite ajutor. Membrii echipei SAMU Călărași au fost preluați de urgență de colegii săi și spitalizați cu diverse traumatisme”, se menționează într-un comunicat al instituției.

După acest incident terifiant, echipa s-a ales cu mai multe consecințe grave:

Felcerul – Traumă cranio-cerebrală. Comoție cerebrală gr. I. Fractură închisă a oaselor nasului. Epistaxis. Contuzia urechii pe stânga.

Infirmierul – Contuzia țesuturilor moi a antebrațului

Șoferul ambulanței – Contuzia mandibulei pe stânga. Contuzia țesuturilor moi a antebrațului drept.

„La fața locului a fost chemat un echipaj de poliție. Oamenii legii continuă investigarea cazului și urmează să stabilească circumstanțele”, ne mai informează reprezentanții celor de la urgență.

În acest sens, IMSP CNAMUP condamnă orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE